Moss: Ο Rosberg δεν μπορεί να κερδίσει τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Hamilton Moss

Μέσα στην πλήξη της περασμένης σεζόν, αυτό που διασκέδαζε τις εντυπώσεις και ανέβαζε το ενδιαφέρον ήταν η κόντρα μεταξύ των Lewis Hamilton και Nico Rosberg. Νικητής ήταν ο πρώτος, ο οποίος κέρδισε το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην καριέρα του. Φέτος, ο Βρετανός δείχνει να έχει με άνεση το πάνω χέρι έναντι του Γερμανού, κάτι που μεταφράζεται σε 27 βαθμούς βαθμολογικής διαφοράς μετά από 4 αγώνες.

Ο Stirling Moss αναφέρεται στους δύο οδηγούς, λέγοντας πως θεωρεί απίθανο να υπάρξει ποτέ ήττα του Hamilton από τον Rosberg, διότι πιστεύει ότι ο Lewis είναι καλύτερος οδηγός, ενώ ισχυρίζεται πως ο «Billion Dollar Man» θα κατακτήσει τουλάχιστον 3 τίτλους.

Νομίζω ότι θα το πάρει. Έχει τον σωστό κινητήρα, έχει η Mercedes για να κερδίσει, έχει την ικανότητα, έχει μεγάλη εμπειρία. Βασικά, δε νομίζω ότι ο Nico θα τον κερδίσει ποτέ.

Νομίζω ειλικρινά ότι ο Lewis είναι ένα από τα παιδιά που θα ήθελα να έτρεχε στο παρελθόν, διότι είναι σίγουρα ένας πολύ γρήγορος οδηγός. Αυτός, ο Vettel και ο Alonso είναι πραγματικά τόσο καλοί, που θα ήταν στην κορυφή, ανεξάρτητα από την εποχή που θ’ αγωνιζόταν.

Moss Hamilton

Από την άλλη, όμως, ο 85χρονος Βρετανός δε θεωρεί ότι ο Hamiltion μπορεί να μπει αυτή τη στιγμή στους σπουδαίους οδηγούς όλων των εποχών, εξηγώντας τους λόγους.

Δε νομίζω ότι είναι ακόμα σπουδαίος . Έχει λίγο μικρότερη αξία από κάποιον σαν τον Jim Clark, αλλά σίγουρα μπορεί να το κάνει. Θα πίστευα ότι, αν κερδίσει τον τίτλο φέτος, θα σκέφτεται το ίδιο, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός, διότι κάνει μόνο ένα πράγμα και αυτό που έκανε ο Clark για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο και είναι κάτι διαφορετικό. Είναι πολύ δύσκολο εκτιμήσουμε την αξία του.

Παράλληλα, ο Moss αναφέρθηκε και στις νέες μεγάλες αλλαγές εν όψει 2017, όταν και τα μονοθέσια θα παράγουν κοντά στα 1.000 άλογα. Ο ίδιος συμφωνεί με αυτό, αλλά επισημαίνει πως η αλλαγή αυτή δεν είναι από μόνη της αρκετή.

Μίλησα στον Bernie και του είπα ότι είμαι υπέρ των 1.000 ίππων, αλλά θα πρέπει να μειώσουμε και την κάθετη δύναμη. Νομίζω πως, αν το έκαναν αυτό, δε θα χρειαζόταν να κάνουν τίποτε άλλο. Τα αυτοκίνητα θα ήταν τόσο «ζωντανά». Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Απ’ όσο ξέρω, αν πατήσεις τέρμα γκάζι, το μονοθέσιο δε θ’ αποσταθεροποιηθεί πολύ, ενώ στις μέρες μου αυτό προκαλούσε σημαντικά προβλήματα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...