1250406629136911787

Πού πάμε εμείς οι δυστυχισμένοι με ένα τιμόνι και ένα σετ πεντάλ; Κάποιοι ξοδεύουν εκατοντάδες ευρώ σε οθόνες, χειριστήρια και καθίσματα, ώστε να κάνουν την εικονική εμπειρία οδήγησης όσο το δυνατόν ρεαλιστική γίνεται. Αλλά μία εταιρία που ονομάζεται CXC Simulations, ανεβάζει το επίπεδο σε δυσθεώρητα ύψη, δημιουργώντας ένα σύστημα του οποίου η ανάδραση μπορεί να τραυματίσει τον οδηγό.

Το σύστημα ονομάζεται Motion Pro II και κοστίζει όσο ένα καλό sports car: 54.000 δολάρια. Βέβαια, έχει ότι μπορεί να θελήσεις: Οθόνες, ηχεία, ταμπλό, πεντάλ, κάθισμα με υδραυλικό κύκλωμα για να μεταφέρει κίνηση κλπ κλπ. Είναι τόσο καλό, που κάποιοι οδηγοί το χρησιμοποιούν για προπόνηση πριν μπούνε στην πίστα. Είναι τόσο καλό, που ο αναβαθμισμένος σερβοκινητήρας που συνδέεται απευθείας στον άξονα του τιμονιού, χαρίζει ανάδραση 16 Nm. Αρκετή για να τραυματίσει τον οδηγό σε περίπτωση που καρφωθεί εικονικά σε κάποιον τοίχο και δεν πάρει τα χέρια του από το τιμόνι. Φυσικά αυτοσκοπός της ανάδρασης δεν είναι να τραυματίσει τον παίκτη αλλά να παρέχει αίσθηση κάθε ανωμαλίας του δρόμου και αυτό κάνει καλά το Motion Pro II.

1250406629288222379

Εγώ που δεν έχω εκατομμύρια να ξοδέψω και να μην με νοιάζει αλλά ας υποθέσουμε ότι είμαι σχετικά άνετος οικονομικά, γιατί να μην αγοράσω ένα πραγματικό αυτοκίνητο για να πάω σε μία πραγματική πίστα και να ζήσω μία πραγματική εμπειρία; Ξέρω, συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια, αλλά μιλάμε για 54.000 δολάρια!