Δημοπρατείται η πρώτη Maserati Ghibli Spyder

Σχετικά άρθρα

Maserati-Ghibli-Spyder-1

Μπορεί σήμερα το όνομα Ghibli να το συναντάμε σε ένα μεσαίου μεγέθους sedan μοντέλο της Maserati, που ανταγωνίζεται την Mercedes E-Class, BMW Σειρά 5 και Audi A6, όμως η αρχική του ενσάρκωση στη δεκαετία του ’60 ήταν ένα θεσπέσιο grand tourer, το οποίο προσφερόταν και σε ανοιχτή έκδοση.

Maserati-Ghibli-Spyder-4

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε από τον Giorgetto Giugiaro, που τότε δούλευε για την ιταλική καροσερί Ghia και οι γνώστες την θαυμάζουν για τα σπουδαία οδηγικά της χαρακτηριστικά και την πολυτέλεια της. Είναι επίσης και αρκετά σπάνια καθώς η Ghibli παράχθηκε σε μόλις 1.295 κομμάτια, και μόνο τα 125 από αυτά αφορούσαν την Spyder έκδοση.

Maserati-Ghibli-Spyder-6

Σήμερα μια Maserati Ghibli Spyder σε καλή κατάσταση τιμολογείται από τα 600.000 μέχρι 900.000 δολάρια, άρα όπως καταλαβαίνεις η συγκεκριμένη κίτρινη που βλέπεις στις φωτογραφίες και είναι η πρώτη που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στη Modena, θα κοστίζει το κατιτίς παραπάνω. Ο οίκος δημοπρασιών RM Sothebby’s θα την βγάλει στο σφυρί τον ερχόμενο Αύγουστο στο Pebble Beach και αναμένεται να πωληθεί σε τιμή ανάμεσα στα 1,2 και 1,8 εκάτ. δολάρια.

Μηχανικά, ο κινητήρας βρίσκεται εμπρός, αλλά τοποθετημένος πίσω από τον άξονα και είναι ένας 4,7-λίτρων με 8κυλίνδρους σε διάταξη V και αποδίδει 330 άλογα, επιταχύνοντας το αμάξωμα για τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6,8 δευτ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...