Το Apple Maps ίσως προσφέρει επιλογή πλοήγησης βάσει σήματος

Σχετικά άρθρα

d98ff2cab24248aab270ffacad08ab77

Θα έχεις παρατηρήσει ότι σε κάθε παρουσίαση νέου ή ανανεωμένου μοντέλου, γίνεται λόγος για τις δυνατότητες συνδεσιμότητας. Θα έχεις επίσης παρατηρήσει, ότι οι κατασκευαστές επενδύουν σοβαρά ποσά σε αυτόν τον τομέα. Δεν προκαλεί εντύπωση λοιπόν, η κατοχύρωση μίας νέας ευρεσιτεχνίας από την Apple, και ο δρόμος που φαίνεται να ακολουθεί με αυτήν.

Το concept ενός συστήματος που θα χρησιμοποιεί την πρόσφατη ευρεσιτεχνία της Apple, είναι απλό. Το smartphone “κατεβάζει” έναν χάρτη σήματος που δείχνει ποια σημεία έχουν δυνατό ή ασθενές σήμα στις γύρω περιοχές και όταν σχεδιάζει μία διαδρομή, λαμβάνει υπόψιν ακριβώς αυτά τα στοιχεία ώστε ο χρήσης να μην μείνει ποτέ από σήμα. Όπως γράφεται και στην πατέντα, “το σύστημα μπορεί να επιλέξει μία διαδρομή με μεγαλύτερο μήκος αλλά καλύτερο σήμα έναντι μίας πιο σύντομης διαδρομής με χειρότερο σήμα”.

Αν λοιπόν το σήμα του κινητού σου τηλεφώνου έχει πολύ μεγάλη σημασία –και στην εποχή μας, για τους περισσότερους έχει-, τότε η Apple ίσως ετοιμάζει κάτι για εσένα. Να σημειώσουμε ότι η αίτηση για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας έγινε τον Αύγουστο του 2012 αλλά δεν δημοσιεύθηκε πριν τον Μάιο του 2015. Που σημαίνει ότι ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά απ’ όσο πιστεύουμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...