Στο Goodwood το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Lexus GS F

Σχετικά άρθρα

2015-LexusGSF-01

H Lexus παρουσίασε στην έκθεση του Detroit στα μέσα Ιανουαρίου το νέο GS F, με το αυτοκίνητο που θα αντιταχθεί απέναντι στη BMW M5 και Mercedes E63 AMG να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο φετινό Goodwood Festival of Speed, ενώ μαζί του θα βρίσκεται και το αγωνιστικό RC F GT3, που έτρεξε στο φετινό 24ωρο VLN αγώνα στο Nurburgring και μια LFA.

Kάτω από το καπό του πολυτελούς sedan βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V8 5,0-λίτρων κινητήρα του RC F και αποδίδει 473 άλογα, με 527 Nm ροπή. Συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με δυνατότητα “χειροκίνητων” αλλαγών, ενώ η κίνηση μεταφέρεται, φυσικά, στον πίσω άξονα. Ζυγίζει 136 κιλά λιγότερο από τους Γερμανούς ανταγωνιστές του, διαθέτει Torque Vectoring διαφορικό (TVD), με τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, το standard, slalom and track, ενισχύσεις στο σασί και sport ρυθμισμένη ανάρτηση.

2015-LexusGSF-02

Έχει γράψει χιλιόμετρα δοκιμών τόσο στο Nurburgring όσο στο Fuji Speedway και στιλιστικά το αυτοκίνητο διαθέτει την γνωστή εταιρική μάσκα, με μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, ενώ φοράει και full LED φωτιστικά σώματα. Στα φτερά υπάρχουν οπές για την εξαγωγή της θερμότητας από τον κινητήρα, ενώ νέες είναι οι πλαϊνές ποδιές. Στο πίσω μέρος ο προφυλακτήρας είναι πιο φουσκωμένος, ενώ ενσωματώνει το διαχύτη και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Πατάει σε ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών, που φιλοξενούν εξαπίστονες δαγκάνες με μεγάλης διαμέτρου δισκόφρενα, ενώ υπάρχουν διάφορες carbon λεπτομέρειες. Οι sport πινελιές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, όπου το αυτοκίνητο διαθέτει bucket καθίσματα με διχρωμία και carbon φινίρισμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέλος τα Lexus LC και RC στην Ευρώπη

Η Lexus αφαίρεσε τα LC και RC από τους τιμοκαταλόγους της στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η premium ιαπωνική εταιρία πλέον πουλά μόνο...

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...