780 άλογα και σημαντικά χαμηλότερο βάρος για την ανανεωμένη Ferrari F12;

Σχετικά άρθρα

Ferrari-F12berlinetta-M-Spy-Photos-6

Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο σε αυτό το σημείο ότι μετά από 2+ χρόνια παρουσίας στην αγορά, η Ferrari F12 Berlinetta θα ανανεωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Ήδη έχουμε δει άλλωστε κατασκοπευτικές φωτογραφίες του υπό εξέλιξη μοντέλου. Τώρα όμως, μαθαίνουμε ορισμένες νέες και άκρως ενδιαφέρουσες φήμες γι’ αυτό.

Πρώτα απ’ όλα, το όνομα. Οι Ολλανδοί, ισχυρίζονται ότι εσωτερικά, το μοντέλο ονομάζεται F12 GTO αλλά ακόμα κι αυτοί θεωρούν ότι δύσκολα θα ονομαστεί έτσι όταν έρθει η ώρα να λανσαριστεί. Πιο πιθανή σαν ονομασία είναι το “F12 M” αν και δεν θα πρέπει να αποκλείουμε ούτε το να μείνει ως έχει, ούτε το να ονομαστεί εντελώς διαφορετικά –όπως έγινε με την 488 GTB”. Περισσότερο ενδιαφέρον έχουν όμως οι υπόλοιπες φήμες που αναφέρονται. Πρώτον, όπως είναι λογικό, ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.3 λίτρων θα δυναμώσει. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσο, αλλά τα 780 άλογα είναι ένα ρεαλιστικό νούμερο. Δεύτερον και ίσως σημαντικότερο, είναι η μείωση στο βάρος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανανεωμένη F12 θα διαθέτει ανθρακονημάτινη οροφή και μέσω κάποιων επιπλέον αλλαγών, θα είναι 100+ κιλά ελαφρύτερη από την τρέχουσα.

Όλα αυτά θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις επιδόσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον γύρο στο Fiorano που αν αληθεύουν οι πληροφορίες, θα είναι 2 δευτερόλεπτα ταχύτερος. Περιμένουμε την βελτιωμένη F12 να παρουσιαστεί στην ερχόμενη έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2016.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...