Και η Sauber θέλει παράκαμψη κανονισμών για τις Ferrari, Renault και Honda

Σχετικά άρθρα

Sauber

Δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι κατά της εξαίρεσης ενός κανονισμού για κάποια ομάδα ή κάποιον κατασκευαστή κινητήρων, ώστε να φτάσει πιο κοντά στην κορυφή, διότι, με τον τρόπο αυτό, ακυρώνεται η δουλειά που έχει κάνει όποιος βρίσκεται στην κορυφή, κάτι που είναι εξαιρετικά άδικο στα μάτια μου, ενώ θεωρώ ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις ώστε ν’ αυξηθεί ο ανταγωνισμός.

Ο Christian Horner θέλει μια επανάληψη του 2009, ώστε τα power units των Renault και Honda να μπορέσουν να πλησιάσουν ή και να φτάσουν αυτό της Mercedes, καθώς ο επί κεφαλής της Red Bull αντιλαμβάνεται πως δύσκολα μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο διαφορετικά, καθώς οι κανονισμοί δεν προσφέρουν τις απαιτούμενες ελευθερίες, ενώ οι μηχανικοί στη Γαλλία και την Ιαπωνία δε δείχνουν να μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τα μοτέρ τους, τουλάχιστον για την ώρα.

Ταύτιση με τις απόψεις του Horner έχει η Monisha Kaltenborn. Μπορεί η επί κεφαλής της Sauber να έχει power unit της Ferrari στο πίσω μέρος των μονοθεσίων της ομάδας της, ωστόσο ούτε ο 059/4 μπορεί ν’ ανταγωνιστεί τον PU106B Hybrid, κάτι που την κάνει να υποστηρίζει ότι όλοι οι κατασκευαστές κινητήρων πλην της Mercedes πρέπει να πάρουν ειδική άδεια για τη βελτίωση των power unit τους. Μάλιστα, χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Mercedes στο DTM, η οποία βελτίωσε το αυτοκίνητό της για ένα επιπλέον διάστημα, ώστε να μην είναι τόσο μακριά από τις Audi και BMW.

Monisha Kaltenborn

Αν το ανοίξετε αυτό (σ.σ. εννοεί τους κανονισμούς), τότε θα ισχύει για όλους. Δε μου αρέσει να το συγκρίνω τώρα με το DTM, αλλά επέτρεψαν σ’ ένα μεγάλο όνομα ν’ αναπτυχθεί, και αυτοί δεν αναπτύχθηκαν τόσο πολύ ώστε να φτάσουν σ’ ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Νομίζω ότι πως έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε, για να είμαστε σ’ ένα παρόμοιο επίπεδο, διότι τα πλεονεκτήματα των προηγούμενων ετών δεν μπορούν να εξαλειφθούν. Έτσι, δε θέλεις να συνεχίζεις να το βλέπεις αυτό για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.

Σίγουρα, η Mercedes μπορεί να παρατείνει το πλεονέκτημά της, αν οι κανονισμοί ανοίξουν για όλους, καθώς θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, κι έχουν ένα τόσο μεγάλο πλεονέκτημα που, ακόμα κι αν σταματήσουν την εξέλιξη, οι άλλοι θα χρειαστούν δύο χρόνια για να τους φτάσουν. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά, επειδή ο κόσμος δεν πρόκειται ν’ ανεχτεί τέτοιους αγώνες για τα επόμενα δύο χρόνια.  Η τηλεόραση μεταδίδει και άλλα events, κι εμείς θα υποφέρουμε.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα