Ecclestone: Ό,τι πιο ηλίθιο στην ιστορία της Formula 1 οι τωρινοί κινητήρες!

Σχετικά άρθρα

Honda RA615H

Ποτέ δεν έχω κρύψει την αντίθεσή μου σχετικά με τους κινητήρες -τα power units, για να είμαστε πιο σωστοί- που υπάρχουν στη Formula 1 ή ακόμα περισσότερο προς την οικολογική πορεία που θέλησε ν’ ακολουθήσει το άθλημα. Δεν είμαι μόνος μου, όμως: εκατομμύρια οπαδοί του αθλήματος βρίσκονται στη δική μου πλευρά, αλλά και άτομα που βρίσκονται βαθιά μέσα στη Formula 1, όπως είναι ο Bernie Ecclestone.

Ο 84χρονος έχει κατηγορηθεί για πολλά στο παρελθόν, αλλά, σε περίπτωση που δε το γνωρίζεις, ήταν και παραμένει αντίθετος με τους τωρινούς κινητήρες, έχοντας πει πολλές φορές πως θέλει ατμοσφαιρικά μοτέρ. Για όποιον, όμως, δεν το έχει καταλάβει, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Formula 1 Group, δίνει έναν βαρύ χαρακτηρισμό στα τωρινά power unit.

Το πιο ηλίθιο πράγμα που έχει συμβεί στη Formula 1 είναι αυτοί οι κινητήρες! Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε κινητήρες. Οι μπαταρίες και όλα αυτά τα υβριδικά, δεν είναι κινητήρες πια. Όλη αυτή η φλυαρία από τους μηχανικούς στους οδηγούς και όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν. Οι οδηγοί πρέπει να είναι και πάλι στο επίκεντρο, πρέπει να κάνουν τον αγώνα τους και να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Photos Frédéric Le Floc'h

Προφανώς και συμφωνώ με τις παραπάνω δηλώσεις, ωστόσο οι δηλώσεις αυτές δεν αρέσουν στον Jean Todt. Ο Πρόεδρος της FIA, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μας πείσει ότι αυτό το πρόσωπο πρέπει να έχει η Formula 1, θέλει ουσιαστικά να… φιμώσει τον Ecclestone, καθώς δε θέλει αυτά τα λόγια ν’ ακούγονται δημόσια.

Αν έχει κάποια παράπονα, που μπορεί να είναι και σωστά, είναι κάτι που δε θα θέλαμε να τα δημοσιοποιεί. Αξίζει όλα όσα έχει αποκτήσει, αλλά ήλπιζα ότι θα ήταν πιο θετικός για το προϊόν. Ξέρω τον Bernie πολύ καλά. Ξέρω ότι μπορεί να σας πει ότι είμαι ο καλύτερός του φίλος και, μετά από 5 λεπτά, να σας πει ότι είμαι ο χειρότερος ηλίθιος που έχει συναντήσει στη ζωή του. Ζω με αυτό. Αν δεν είναι εποικοδομητικό, δε θα πρέπει να γίνεται, μα είναι το στυλ του και δε σκοπεύω να το αλλάξω.

Αν περιμένεις κάποιο περαιτέρω σχόλιο από την πλευρά μου, θα πρέπει να κάνεις υπομονή, διότι έρχεται άρθρο ειδικό πάνω στους κανονισμούς και γενικότερα στην κατάσταση της Formula 1. Προς το παρόν, τα σχόλια είναι δικά σου…

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...