Δημοπρατείται η μοναδική μαύρη Maserati MC12

Σχετικά άρθρα

the-only-black-maserati-mc12-will-go-under-the-hammer-photo-gallery_2

Η Maserati MC12 είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο supercar, καθώς η ιταλική εταιρία κατασκεύασε μόλις 55 αυτοκίνητα. Από αυτά προς πώληση τέθηκαν τα 50, εκ των οποίων τα 49 ήταν βαμμένα στο κλασικό άσπρο/μπλε χρώμα, το οποίο απότισε φόρο τιμής στην αγωνιστική ομάδα America Camoradi, που έτρεχε με μια Maserati Tipo Birdcages τη δεκαετία του ’60.

Όμως, μια που βλέπεις ήταν η μοναδική που δεν ήταν βαμμένη στο παραπάνω χρωματισμό, με την συγκεκριμένη μαύρη να βγαίνει σε δημοπρασία στα μέσα Αυγούστου από τον οίκο Mecum Auctions.

the-only-black-maserati-mc12-will-go-under-the-hammer-photo-gallery_3

Είναι κατασκευασμένη το 2005, βρίσκεται σε αψεγάδιαστη κατάσταση και σύμφωνα με την αγγελία έχει μόλις 1.322 χλμ στο οδόμετρο. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχε βγει προς πώληση μια μαύρη από την αντιπροσωπεία της Ferrari στο Newport Beach της Καλιφόρνια, η οποία είχε 2.127 χλμ. Άγνωστο αν είναι η ίδια ή αν κάποια από τις δύο είναι βαμμένες στο σπάνιο χρώμα.

the-only-black-maserati-mc12-will-go-under-the-hammer-photo-gallery_6

Η MC12, πάντως, βασίζεται στο σασί της Ferrari Enzo αλλά έχει πιο μεγάλο μήκος και πλάτος, ενώ διαθέτει και αποσπώμενη οροφή. Μηχανικά φοράει ακριβώς το ίδιο κινητήρα με το ιταλικά αδερφάκι του και δεν είναι άλλος από τον ατμοσφαιρικό 6-λιτρο V12 απόδοσης 630 ίππων στις 7.500 σ.α.λ. και 652 Nm στις 5.500 σ.α.λ. Αυτά τα νούμερα του έδιναν τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 3,8, έχοντας τελική 330 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...