Τα WRC αγωνιστικά γίνονται πιο δυνατά, πιο άγρια, έχοντας μεγαλύτερα turbo από το 2017

Σχετικά άρθρα

wrc concept 2017

Η FIA αποφάσισε να γίνουν μεγάλες αλλαγές στα αγωνιστικά του WRC από το 2017 και μετά. Τα αγωνιστικά θα μεγαλώσουν σε διαστάσεις, θα χάσουν 25 κιλά, θα φορούν ακόμη πιο επιθετικό bodykit με τεράστια φτερά και κτηνώδη πίσω αεροτομή και το σημαντικότερο, ο 1.600αρης κινητήρας θα αποκτήσει μεγαλύτερο turbo ώστε να παράγει 380 άλογα.

Συγκεκριμένα, το πλάτος τους αυξάνεται κατά 55 χιλιοστά, το μπροστά μέρος θα μεγαλώσει κατά 60 χιλιοστά εμπρός και 30 χιλιοστά πίσω, με την πίσω αεροτομή να βρίσκεται έως και 50 χιλιοστά πίσω από τον προφυλακτήρα. Τα κεντρικά ηλεκτρονικά διαφορικά επιστρέφουν, με τα νέα turbo να έχουν διατομή 36 mm, με την μέγιστη πίεση τους να αυξάνεται στα 2,5 bar.

Ο τεχνικός διευθυντής της FIA, Μπερνάρ Νικλό δήλωσε:

Οι αλλαγές έγιναν με γνώμονα τρία πράγματα: να κάνουμε πιο όμορφα τα αυτοκίνητα, να περιορίσουμε το κόστος τους και να διατηρήσουμε αν όχι να αυξήσουμε την ασφάλειά τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αυτοκίνητα θα είναι εντυπωσιακά και παράλληλα υπάρχουν μικρές αξιοσημείωτες βελτιώσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Σεμπαστιάν Οζιέ, έδειξε ικανοποιημένος από τις αλλαγές.

Σαν οδηγός πάντα είναι ευπρόσδεκτο να έχει το αυτοκίνητο καλύτερη απόδοση. Παράλληλα το θέαμα θα είναι καλύτερο και πιο ελκυστικό για τον κόσμο. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη αεροτομή και η νέα αεροδυναμική θα δώσουν στο αυτοκίνητο περισσότερη κάθετη δύναμη, περισσότερη πρόσφυση και μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές.

ΠηγήWRC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...