Verstappen: Η Toro Rosso έχει το δεύτερο καλύτερο σασί στο grid

Σχετικά άρθρα

P-20150704-00208_News

Σε αρκετά από τα πρώτα Grands Prix της σεζόν η Toro Rosso εντυπωσίασε, με τους νεαρούς οδηγούς της να κερδίζουν την Red Bull και, κυρίως στις κατατακτήριες, να μπαίνουν στην εξάδα. Το σίγουρο είναι πως ο κινητήρας της Renault δεν είναι υπεύθυνος για αυτές τις εμφανίσεις, με τον Max Verstappen να θεωρεί πως το σασί της STR10 είναι το δεύτερο καλύτερο, αμέσως μετά από εκείνο της Mercedes.

Είμαστε στην τρίτη θέση, πίσω από τις Mercedes. Όταν έχεις ένα γρήγορο κινητήρα το πλαίσιο βελτιώνεται, γιατί γίνεται πιο εύκολο στην οδήγηση. Δεν χρειάζεται να περάσεις το όριο όσον αφορά την πρόσφυση, για να προσπαθήσεις να κερδίσεις ένα ή δύο εκατοστά που θα τα χάσεις στην ευθεία ούτως ή άλλως. Όταν συγκρίνω την απόδοση σε υψηλή ταχύτητα, σε γενικές γραμμές είμαστε τρίτοι.

Πως, όμως, ένας δυνατότερος κινητήρας θα βελτίωνε και το σασί; Ο Verstappen εξηγεί ότι, για να μετριάσεις το χάσιμο χρόνου στις ευθείες, αναγκάζεσαι να κάνεις πειράματα με το στήσιμο του μονοθεσίου. Πράγμα που μπορεί, εν μέρη, να δικαιολογεί και τη συμπεριφορά της STR10 με βαρύ φορτίο καυσίμου.

P-20150704-00159_News

(Ο αδύναμος κινητήρας) Οδηγεί σε συμβιβασμό τα πάντα, διότι πρέπει να αφαιρέσουμε το δυνατό μας σημείο, που είναι η κάθετη δύναμη. Συμβιβάζεσαι με την ταχύτητα του κινητήρα και χάνεις επίσης σε απόδοση, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο για εμάς, ειδικά σε διαδρομές όπως ο Καναδάς και η Αυστρία, καθώς δεν ήταν εύκολο να βρούμε τη σωστή ισορροπία εκεί.

Για τη Mercedes δεν έχει σημασία αν θα τρέξει με λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο (φτερό), είναι πολύ γρήγοροι στις ευθείες ούτως ή άλλως.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ζητήθηκε από τον Max να συγκρίνει τα δυο σασί των ομάδων της Red Bull. Ο νεαρός Ολλανδός θέλησε να φανεί μετριοπαθής στη δήλωσή του, λέγοντας πως η STR10 έχει μεγαλύτερο παράθυρο λειτουργίας σε σχέση με την RB11.

Νομίζω ότι γι ‘αυτούς είναι πιο δύσκολο να βρουν το ιδανικό σημείο του αυτοκινήτου. Σε γενικές γραμμές, σε όλη τη σεζόν, όταν πήγαμε σε πίστες με υψηλή κάθετη δύναμη, ήμασταν ισχυροί σε σύγκριση με τη Red Bull. Μερικές φορές στήνουν το αυτοκίνητο λίγο καλύτερα, αλλά νομίζω ότι το μονοθέσιό μας είναι πολύ κοντά.

ΠηγήCrash

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...