Το DTM θέλει να χρησιμοποιήσει ο Pascal Wehrlein για να γίνει οδηγός στην F1

Σχετικά άρθρα

Pascal Wehrlein

Ήταν το 2013, όταν ένας μικρός Γερμανός οδηγός έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο DTM. Η πρώτη του σεζόν στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού δεν ήταν επιτυχημένη, ωστόσο ο Pascal Wehrlein φρόντισε ν’ αφήσει πέρυσι τα σημάδια του, σε μία πολύ καλή χρονιά με τη Mercedes-Benz. Η πορεία του είναι ανοδική, καθώς πέρυσι έγινε δοκιμαστής της Mercedes AMG για τη Formula 1 και φέτος έχει αυξημένα καθήκοντα, αφού κάνει δοκιμές και για τη Force India.

Εκτός από τον διπλό ρόλο του δοκιμαστή, ο Wehrlein τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα στο DTM, έχοντας πάρει και την πρώτη του φετινή νίκη και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο 20χρονος κατέχει super licence για να γίνει επίσημος οδηγός της Formula 1, όμως η ισχύς της δε θα υπάρχει σε λίγο, και θα πρέπει να κατακτήσει τουλάχιστον 40 βαθμούς στο DTM από το νέο σύστημα της FIA.

Το νεαρό της ηλικίας του τού επιτρέπει να κάνει όνειρα για τη Formula 1, όμως καταλαβαίνει ότι ο βασικός του στόχος θα πρέπει να είναι το DTM, διότι αυτό θ’ αποτελέσει στο σκαλοπάτι για το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.

Motorsports: DTM race Norisringring

Αν κερδίσεις στο GP2 ή στο Formula Renault, δε σημαίνει ότι θα οδηγήσεις στη Formula 1 την επόμενη σεζόν, έτσι πρέπει πάντα να έχεις πάντα έναν κατασκευαστή πίσω σου, και αυτό είναι το θέμα μ’ εμένα και τη Mercedes. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη Mercedes, επειδή μ’ εμπιστεύονται και τους εμπιστεύομαι. Είναι μια πολύ καλή σχέση.

Αν φέρω αποτελέσματα στο DTM και τους δείξω ότι έχω καλή απόδοση, θα πρέπει να πάρω την ευκαιρία για τη Formula 1 και αυτό είναι που συμβαίνει τώρα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχουν σχέδια για δοκιμές φέτος, επειδή οι δοκιμές είναι περιορισμένες στη Formula 1.

Τώρα, πρέπει να μείνω επικεντρωμένος στο DTM, για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ εκεί και θα δούμε τι θα γίνει τη νέα σεζόν. Σίγουρα, τώρα ο πρώτος στόχος μου είναι το DTM και δίνω τα πάντα γι’ αυτό.

ΠηγήCrash

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα