Ελπίδες για πρόκριση στο Q3 έχει ο Button

Σχετικά άρθρα

Jenson Button on track.

Θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα στο Ουγγρικό Grand Prix για τη McLaren. Η χάραξη της πίστας ταιριάζει περισσότερο στην MP4-30 και το βρετανικό μονοθέσιο δεν αντιμετωπίζει για την ώρα προβλήματα αξιοπιστίας, ενώ είχε ενσωματωμένες αναβαθμίσεις, όπως τα νέα sidepods, μαζί με κάποιες τροποποιήσεις στο πίσω μέρος, για τα οποία οι μηχανικοί πήραν μερικά χρήσιμα δεδομένα.

Η ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου ίσως να εξέπληξε θετικά κάποιους, με τον Fernando Alonso να σημειώνει τον 8ο χρόνο στο FP2. Η συμπεριφορά του μονοθεσίου αφήνει ικανοποιημένο τον Jenson Button, που ήταν αργότερος από τον Ισπανό σήμερα, ενώ ο Πρωταθλητής του 2009 πιστεύει ότι κάποιες αλλαγές προς το καλύτερο, μπορούν να του δώσουν ελπίδες για πρόκριση στο Q3, για πρώτη φορά φέτος.

Ήμουν χαρούμενος και δεν δυσκολεύτηκα. Ήταν καλές οι περίοδοι. Η αίσθηση του μονοθεσίου ήταν καλή και η οδήγηση ήταν απολαυστική. Η τελευταία φορά που ένιωσα καλά ήταν στο Μονακό, έτσι αυτό δίνει υποσχέσεις κι ελπίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο.

Jenson Button

Έχουμε ακόμα πολύ χώρο για βελτίωση, αλλά έχουμε μια πραγματικά καλή βάση και αυτό είναι θετικό, σου δίνει εμπιστοσύνη και ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το μονοθέσιο ταχύτερο. Με μερικές μικρές βελτιώσεις εδώ κι εκεί, πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε εντάξει αύριο, με τις προσδοκίες μου να λένε 10άδα στις κατατακτήριες και στη συνέχεια να σκοράρουμε μερικούς βαθμούς.

Ευχαριστημένος είναι και ο Alonso με την πρόοδο που καταγράφει η ομάδα του, ωστόσο δεν γνωρίζει πραγματικά αν μπορούν να έχουν ρεαλιστικές ελπίδες για τερματισμό εντός της 10άδας την Κυριακή.

Το μονοθέσιο συνεχίζει να βελτιώνεται κάθε βδομάδα, γίνεται όλο και καλύτερο. Ήταν μια καλή Παρασκευή, αλλά το Σαββατοκύριακο είναι μεγάλο και θέλουμε να δούμε αύριο πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε, και ειδικότερα την Κυριακή, αν τερματίσουμε τον αγώνα και μπορούμε να ελπίζουμε σε βαθμούς.

Fernando Alonso in the garage.

Ο «El Nano» σπεύδει να υποβαθμίσει την σημερινή ανταγωνιστικότητα, αφού γνωρίζει το… κρυφτό που συνήθως παίζει η Williams, ενώ αισθητή ήταν και η απουσία της Force India από την απογευματινή περίοδο. Παράλληλα, ο Ferni ξέρει ότι, με τα προσπεράσματα να είναι δύσκολα στο Hungaroring, οι κατατακτήριες θα είναι καθοριστικής σημασίας.

Έχουμε δει την Παρασκευή ότι κάποιοι κρύβουν τη δυναμική τους, όπως η Williams. Κάποιες φορές, την Παρασκευή είναι αρκετά αργοί ή έχουν πολύ καύσιμο και μετά το Σάββατο είναι αρκετά ανταγωνιστικοί. Η Force India δεν έτρεξε στο FP2, έτσι θα υπάρχουν κάποια μονοθέσια μπροστά μας αύριο, αλλά είμαι χαρούμενος με την απόδοση του μονοθεσίου.

Και τα δύο μονοθέσια ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα χωρίς κανένα πρόβλημα, κάτι που είναι θετικό για το ξεκίνημα. Το σημαντικό είναι αύριο στις κατατακτήριες, καθώς ξέρουμε ότι εδώ είναι δύσκολο να προσπεράσεις.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...