Η Renault παραδέχεται πως σκέφτεται την εξαγορά της Lotus

Σχετικά άρθρα

F1 - Hungary Grand Prix 2015

Ένα από τα μυστήρια που πλανάται πάνω από τη Formula 1 είναι η Renault και το μέλλον της στο άθλημα. Η γαλλική εταιρεία εξετάζει τις επιλογές της μετά από την άσχημη είσοδο στους νέους κανονισμούς και οι φήμες έκαναν και κάνουν λόγο για ενδιαφέρον εξαγοράς κάποιας ομάδας, ώστε η παρουσία τους να μην είναι μόνο ως προμηθευτής κινητήρων.

Μία από τις ομάδες που ακούστηκαν είναι η Toro Rosso, με την οποία οι Γάλλοι συνεργάζονται ήδη. Η ομάδα από τη Faenza, όμως, τόνισε μέσω τους επί κεφαλής της, Franz Tost, ότι το σενάριο αυτό δε θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό. Έτσι, τα φώτα έπεσαν στη Lotus, καθώς η βρετανική ομάδα είναι ουσιαστικά η πρώην Renault. Όντως, οι Γάλλοι εξετάζουν το συγκεκριμένο σενάριο, όπως παραδέχεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Cyril Abiteboul.

Έχουμε σκεφτεί τη στρατηγική μας για σχεδόν έναν χρόνο τώρα. Η εξαγορά της Lotus είναι μία από τις ευκαιρίες που εξετάζουμε, αλλά δε θέλουμε να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

F1 - Hungary Grand Prix 2015

Πρόσφατες φήμες κάνουν λόγο για ενδεχόμενη διακοπή της υποστήριξης των Γάλλων στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5. Ο Abiteboul, είπε πάνω σε αυτό:

Το 60% των σημερινών οδηγών της Formula 1 έχει εκπαιδευτεί στη Formula Renault. Κανένας δεν ξέρει ακόμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα στην απομόνωση.

Όσο για τη σχέση τους με τη Red Bull, είπε πως δεν μπορεί να λέγεται ότι η ομάδα του Milton Keynes χάνει χρήματα λόγω της έλλειψης ανταγωνιστικότητας, εννοώντας έμμεσα ότι οι τωρινοί μεγάλοι χορηγοί βρίσκονται στην ομάδα λόγω της κυριαρχίας από το 2010 μέχρι και το 2013, στην οποία συνέβαλλε και η Renault.

Όταν διαβάζουμε ότι η Red Bull χάνει χρήματα με τη Renault, αυτό είναι τελείως απαράδεκτο. Συνδυάζοντας όλα τα χρήματα που έχουν πάρει μαζί, από την Total και την Infiniti, καθώς και από τα χρηματικά έπαθλα, μιλάμε για μισό δισεκατομμύριο.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr