Η Toro Rosso χρησιμοποίησε μια ημέρα γυρισμάτων, για να δουλέψει πάνω στη νέα διαδικασία εκκινήσεων

Σχετικά άρθρα

P-20150725-00282_News

Η μικρή ομάδα της Red Bull, που έχει την έδρα της στην Faenza της Ιταλίας, βρέθηκε με τον Max Verstappen στην πίστα της Imola. Εκεί, ο νεαρός Ολλανδός πέρασε σχεδόν ολόκληρη τη μέρα γυρισμάτων κάνοντας εκκινήσεις στο pitlane, θέλοντας να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τις αλλαγές στις διαδικασίες εκκίνησης, που μας έρχονται από τον επόμενο αγώνα, στο Spa του Βελγίου.

Οι αλλαγές έχουν σαν σκοπό να αφήσουν τις εκκινήσεις στα χέρια των πιλότων, κάνοντας την όλη διαδικασία περισσότερο αξιοκρατική και πολύ πιο απρόβλεπτη. Μέχρι πρόσφατα, τα μονοθέσια πήγαιναν μόνα τους μέχρι ένα σημείο, και οι οδηγοί έπρεπε απλά να επιλέξουν στο τιμόνι τις ρυθμίσεις που τους ζητούσε από τα pits η ομάδα, κρατώντας τις στροφές του κινητήρα στο επιθυμητό επίπεδο.

Οι απόψεις για το εάν η Τεχνική οδηγία TD/017-15 θα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά στις εκκινήσεις, διίστανται. Όμως, σίγουρα πρόκειται για ένα -μικρό- βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, που εναποθέτει περισσότερες λειτουργίες στον οδηγό και όχι το μονοθέσιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...