Η Mercedes συνεχίζει να αμφιταλαντεύεται γύρω από το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Red Bull

Σχετικά άρθρα

Red Bull-Mercedes

Ασχέτως με την ανάμειξη ή μη της Aston Martin, η πιθανότητα να έχουμε συνεργασία των Mercedes AMG και Red Bull υπάρχει. Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται ελάχιστη, ωστόσο οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει και το γεγονός πως δεν διαψεύδονται από τη Mercedes δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην όλη κατάσταση.

Η γερμανική ομάδα απολαμβάνει τώρα το γεγονός πως είναι μόνη της στην κορυφή της Formula 1, βλέποντας την RBR να βασανίζεται από τα προβλήματα αξιοπιστίας και απόδοσης του power unit της Renault. Ο Toto Wolff, όμως, τονίζει πως οι υπεύθυνοι της ομάδας και της εταιρείας συνεχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ομάδα του Milton Keynes, σκεπτόμενος το καλό του αθλήματος, αν και ο ίδιος θα προτιμούσε να μη έχει η Red Bull Racing το καλύτερο power unit.

Υπάρχει μία συμφωνία (μεταξύ των Renault και Red Bull) και δε θέλουμε να παρεμβαίνουμε στις νομικές υποθέσεις. Ωστόσο, αν φοράω ένα καπέλο της Mercedes-Benz Motorsport και μιλάω για λογαριασμό της Formula 1, πρέπει να πω ότι είναι μια ελκυστική επιλογή, διότι θα δημιουργηθεί δεσμός μεταξύ μιας εταιρείας που έχει εμφανιστεί μαζί με νέο κόσμο και μιας εταιρείας που κερδίζει.

Αλλά, φυσικά, ως επί κεφαλής μιας ομάδας, δε θα ήθελα να ενισχύσω έναν ανταγωνιστή, ο οποίος ξέρει να κατασκευάζει αυτοκίνητα που μπορεί να κερδίζουν.

Το συμβόλαιο της Renault με τη Red Bull και την Toro Rosso ολοκληρώνεται στα τέλη του 2016 και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η γαλλική εταιρεία θα συνεχίζει να δίνει κινητήρες και τη νέα σεζόν στις δύο ομάδες, παρόλο που εξετάζει το μέλλον της στη Formula 1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...