Μια πρώτη, αναλυτική ματιά στα μονοθέσια του 2017

Σχετικά άρθρα

F1 2017 Cars

Ανίκανη να παραμείνει σταθερή, χωρίς μεγάλες αλλαγές για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η Formula 1. Μόλις πέρυσι το άθλημα απέκτησε ένα διαφορετικό, μη αποδεκτό από τους περισσότερους, πρόσωπο και τώρα οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας των κανονισμών για το 2017, μια χρονιά που θα είναι ορόσημο, καθώς το άθλημα θέλει να γίνει ξανά αρεστό στον κόσμο.

Αρχικά, είχαμε συμφωνία για αύξηση της απόδοσης των turbo V6 κινητήρων στα 1.000 περίπου άλογα, αλλά δεν γνωρίζουμε για την ώρα αν όντως αυτό θα γίνει πράξη. Πάντως, ξέρουμε τις προθέσεις για ταχύτερα μονοθέσια από την μεθεπόμενη σεζόν, μέσα από μειωμένο βάρος, φαρδύτερα ελαστικά, για μεγαλύτερα επίπεδα πρόσφυσης, αλλά και βελτιωμένη αεροδυναμική του μονοθεσίου.

Τα αυτοκίνητα θα είναι επίσης πιο άγρια εμφανισιακά, με την πίσω πτέρυγα να είναι χαμηλότερη και πιο φαρδιά, ενώ η εμπρός αεροτομή θα είναι φαρδύτερη και θα «βγαίνει» πιο μπροστά, κάνοντας το συνολικό μήκος του μονοθεσίου μεγαλύτερο. Επιπλέον, το DRS θα παραμείνει κανονικά στα μονοθέσια, ωστόσο θα γίνει πιο αποδοτικό, σύμφωνα με τον Charlie Whiting της FIA, προκειμένου τα προσπεράσματα να γίνουν περισσότερα.

Αυτές δε θα είναι οι μοναδικές αλλαγές και μπορείς να δεις περισσότερα στο animation video που επιμελήθηκε ο Giorgio Piola, με τους Ted Kravitz και Karun Chandhok να εξηγούν αναλυτικά τις αλλαγές. Το video μπορείς να το παρακολουθήσεις εδώ.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα