Η Toyota Ν. Αφρικής έβαλε τον κινητήρα του Lexus IS-F σε ένα Toyota Hilux!

Σχετικά άρθρα

toyota-racing-experience-6

Αν ρωτήσεις κάποιον Αμερικάνο, θα σου πει ότι όλα γίνονται καλύτερα αν τους βάλεις έναν V8. Δεν γνωρίζουμε αν η Toyota Ν. Αφρικής έχει κάποιον Αμερικάνο στις τάξεις της αλλά αυτό ακριβώς έκανε για να γιορτάσει τα 1.000.000 πωληθέντα Hilux αλλά και τις επιτυχίες του μοντέλου στα motorsports.

Συγκεκριμένα, τοποθέτησαν τον 5-λιτρο V8 του Lexus IS-F με τα 450 ατμοσφαιρικά άλογα. Βέβαια, η Toyota Ν. Αφρικής δεν σταμάτησε εκεί. Την εποπτεία του κινητήρα έχει μία Pectel ECU της Cosworth ενώ άλλες επεμβάσεις, περιλαμβάνουν το διαφορετικό κάρτερ, τις νέες σχέσεις για το εμπρός και το πίσω διαφορικό, την Dakar-spec εισαγωγή αέρα κ.ά. Το ειδικό Hilux, επωφελείται επίσης από μία ολοκαίνουρια εξάτμιση, πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ που χαμηλώνουν το αμάξωμα κατά 5 εκατοστά, αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, αγωνιστικό συμπλέκτη της AP Racing και μεγαλύτερες ζάντες ελαφρού κράματος. Βασικά, το μοναδικό ίσως stock εξάρτημα, είναι το κιβώτιο ταχυτήτων που μεταφέρθηκε αυτούσιο από το Hilux D4-D στο οποίο βασίζεται το κτηνάκι που δημιούργησε η Toyota Ν. Αφρικής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...