Η Continental παρουσιάζει το SportContact 6

Σχετικά άρθρα

Continental SportContact 6 (4)

Η Continental παρουσιάζει το νέο της ελαστικό SportContact 6, το νέο ελαστικό υψηλών επιδόσεων που είναι διαθέσιμο σε 41 διαστάσεις, για ζάντες διαμέτρου ανάμεσα στις 19 και 23 ίντσες. Η τελευταία γενιά του ελαστικού προσφέρει καλύτερη οδική συμπεριφορά, μεγαλύτερη ακρίβεια στο σύστημα διεύθυνσης και παράλληλα πολύ υψηλό δείκτη ταχύτητας. Για να επιτευχθούν αυτές οι βελτιώσεις, με αύξηση της απόδοσης έως και 14% σε κάποιες περιπτώσεις, οι τεχνικοί της Continental «εφηύραν» εκ νέου τη χημική σύνθεση της γόμας, τη χάραξη του πέλματος αλλά και τον σκελετό του ελαστικού.

Continental SportContact 6 (1)Συγκριτικά με τον πολύ καλό προκάτοχό του, ContiSportContact 5 P, το SportContact 6 είναι βελτιωμένο έως και 14% σε κάθε τομέα αξιολόγησης, όπως για παράδειγμα η ακρίβεια στο σύστημα διεύθυνσης στο στεγνό κατά 11%, τα γενικά χαρακτηριστικά πρόσφυσης στο βρεγμένο κατά 2% και η ωφέλιμη ζωή του πέλματος κατά 7%.

Το νέο πέλμα τού SportContact 6 έχει βασιστεί σε καινοτόμες τεχνολογίες, με βάση τη διανυσματική δυναμική. Τα τακούνια στην εξωτερική πλευρά του πέλματος είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε, όταν παραμορφώνονται, να κλειδώνουν μεταξύ τους, δημιουργώντας μια συμπαγή επιφάνεια που παρέχει εξαιρετική πρόσφυση και ακρίβεια χειρισμών. Ο σκελετός του ελαστικού είναι κατασκευασμένος από Aralon 350, ένα υλικό που δημιουργήθηκε ειδικά για το SportContact 6. Τα συστατικά του, κέβλαρ και νάιλον, είναι στενά πλεγμένα μεταξύ τους, σε μια σύνθετη δομή που δρα ως επιπρόσθετη ατσάλινη ζώνη και προσφέρει ελεγχόμενη και ασφαλή συμπεριφορά του περιγράμματος του ελαστικού ακόμη και σε ταχύτητες ως τα 350 km/h.

Continental SportContact 6 (2)Από τεχνική σκοπιά, το νέο ultra high performance ελαστικό χωρίς να υστερεί σε επιδόσεις στο βρεγμένο οδόστρωμα, κυρίως προσφέρει περισσότερη πληροφόρηση και ακρίβεια στον οδηγό, ώστε να κινείται με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια σε οριακές συνθήκες. Η γόμα του SportContact 6 έχει αναπτυχθεί με μια νέα χημική σύνθεση της Continental που ονομάζεται “Black Chili”. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει την απαραίτητη ελαστικότητα, ώστε το ελαστικό να αγκαλιάζει τις ατέλειες της ασφάλτου, ενώ οι δυνάμεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μορίων της και αυτών του δρόμου λειτουργούν σαν μικρές βεντούζες σε νανοσκοπικό επίπεδο, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση προς όλες τις κατευθύνσεις σε στεγνό και βρεγμένο.

Σύμφωνα με την Continental, ως το 2020, η ζήτηση για λάστιχα 19’’ θα αυξάνεται κατά 8% ετησίως, ενώ στις μεγαλύτερες διαστάσεις η αύξηση θα ξεπερνά το 10%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...