Αρχική Motorsports Formula 1 Αντίθετος ο Lauda στην πρόσφατη καταγγελία των Sauber και Force India για τη διακυβέρνηση της F1

Αντίθετος ο Lauda στην πρόσφατη καταγγελία των Sauber και Force India για τη διακυβέρνηση της F1

3
Αντίθετος ο Lauda στην πρόσφατη καταγγελία των Sauber και Force India για τη διακυβέρνηση της F1

Kaltenborn-Fernley

Η Formula 1 δεν είναι απλώς ένα άθλημα, αλλά ένας οργανισμός ή καλύτερα μια εταιρεία, συνεπώς το χρήμα βρίσκεται σίγουρα εκεί. Το ίδιο το αφεντικό της Formula 1, ο Bernie Ecclestone, έχει παραδεχτεί πως δεν υπάρχει δημοκρατία, κάτι που σίγουρα δεν αρέσει στις μικρότερες ομάδα και ειδικότερα σε αυτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα οικονομικά τους, όπως είναι η Sauber.

Η ελβετική ομάδα έχει εκφράσει πολλάκις στο παρελθόν τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ομάδες και δεν έχει μείνει μόνο στα λεκτικά παράπονα. Τον περασμένο μήνα, κατήγγειλε, μαζί με τη Force India, τη Formula 1 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τον τρόπο που κατανέμονται τα έσοδα στις ομάδες και γενικότερα για τη διακυβέρνηση που επικρατεί στο άθλημα.

Ο Niki Lauda δηλώνει αντίθετος με την ενέργεια αυτή, τονίζοντας πως κάθε ομάδα έχει υπογράψει για τη διακυβέρνηση της Formula 1, ενώ πετάει σαφή υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο η Sauber χειρίστηκε την υπόθεση του Giedo van der Garde.

Η Sauber είναι μέρος της αγωνιστικής κοινότητας. Έχουν υπογράψει τη συμφωνία Concorde, όπου τα πάντα ορίζονται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, και τώρα λένε «ξαφνικά δεν είναι βιώσιμο». Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό. Όπως πάντα, η Formula 1 είχε ομάδες που κέρδιζαν και τους άλλους που ήταν πιο πίσω. Δεν μπορείς να έχεις μία ομάδα που να συσσωρεύει χρέη και στη συνέχεια, ως έσχατη λύση, να αμφισβητείς όλο το σύστημα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Η Sauber θα πρέπει να παλέψει τη δική της ανικανότητα.

Η Monisha Kaltenborn έχει τον δικό της τρόπο να λειτουργεί την ομάδα. Κατά τη γνώμη μου, έχουν υπάρξει αρκετές αποκλίσεις που ήταν κοντά στο όριο. Αν οι οδηγοί που είχαν πληρωθεί δεν μπορούσαν να αγωνιστούν ή αν τα αυτοκίνητά τους είχαν κατασχεθεί πριν από ένα Grand Prix, τότε αυτό είναι ηλίθιο.