Έρευνα: Η χειραγώγηση εκπομπών της VW ίσως προκαλεί 59 πρόωρους θανάτους

Σχετικά άρθρα

vw logo tdi volkswagen clean diesel (3)

Μια νέα έρευνα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, θέλησε να μετρήσει την ρύπανση που προκαλούν τα 482.000 αυτοκίνητα της VW στις Η.Π.Α τα οποία εξοπλίζονται με το παράνομο λογισμικό, το οποίο και επιτρέπει στα αυτοκίνητα αυτά, να εκπέμπουν από 10 έως 40 φορές περισσότερες ρύπους σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, σε σχέση με τις εργαστηριακές δοκιμές.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η πρόσθετη ρύπανση που προκαλούν τα 482.000 TDI αυτοκίνητα της VW στις Η.Π.Α, θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για 59 πρόωρους θανάτους μόνο στην Χώρα της Βορείου Αμερικής, με την έρευνα να συμπληρώνει πως οι πρόωροι θάνατοι θα είχαν κοινωνικό κόστος 450 εκατ. δολαρίων, ενώ αν η VW θα μπορέσει να επιδιορθώσει όλα τα επηρεαζόμενα οχήματα της στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, θα κατάφερε να αποτρέψει επιπλέον 130 πρόωρους θανάτους.

Η έρευνα επισημαίνει πως οι υψηλές εκπομπές NOx που παράγουν οι TDI κινητήρες της VW αυξάνουν το όζον στην ατμόσφαιρα, με την αύξηση αυτή να είναι υπεύθυνη για το 13% των πρόωρων θανάτων, με το υπόλοιπο 87% να οφείλεται στα αιωρούμενα σωματίδια. Αναλυτικά την έκθεση μπορείς την διαβάσεις εδώ και εδώ.

Στις σχετικές ειδήσεις οι αρχές της Ινδίας ανακάλεσαν 100.000 αυτοκίνητα της VW που εξοπλίζονται με το παράνομο λογισμικό, ενώ τις εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας έχουν λάβει περίπου 600 μηνύσεις που σχετίζονται με το σκάνδαλο της VW. Τέλος η VW Αμερικής θα προχωρήσει σε εκπτώσεις στα βενζινοκίνητα και στα plug-in υβριδικά μοντέλα της, ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις της, ως αντιστάθμιση της απαγόρευσης των TDI μοντέλων της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...