Ecclestone: Οι ομάδες δε νοιάζονται για την καταστροφή της F1

Σχετικά άρθρα

Ecclestone-Wolff

Λίγοι είναι οι οπαδοί της Formula 1 που συμπαθούν τον Bernie Ecclestone. Ο Βρετανός έχει δεχθεί σκληρή κριτική για την κατάσταση του αθλήματος, ωστόσο σε κάτι που συμφωνούμε μαζί του -τουλάχιστον οι περισσότεροι- είναι η αντιπάθειά του προς τους turbo V6 κινητήρες, τους οποίους έχει χαρακτηρίσει πολύ βαριά.

Το θέμα, όμως, είναι τι κάνει για να αλλάξει αυτό. Εντάξει, θεωρητικά η FIA είναι αυτή που διοικεί τη Formula 1, αλλά το άθλημα έχει από μόνο δύναμη για να κάνει την αλλαγή που όλοι οι οπαδοί ζητάμε. Και σίγουρα δεν αναφέρομαι στους κανονισμούς του 2017, διότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάτι παραπάνω από γρήγορα μονοθέσια.

Ο Ecclestone, λοιπόν, προσπαθεί να δικαιολογήσει την απραγία του, λέγοντας ότι δεν υπάρχει πραγματική ένωση των ομάδων, καθώς ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του απόδοση και όχι για το καλό της Formula 1.

Δεν σκέφτονται το άθλημα, μόνο τον εαυτό τους. Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε τη Formula 1 επειδή κάποιοι μπορούν να πάρουν το άθλημα για όμηρό τους.

Ο επί κεφαλής της Mercedes AMG, Toto Wolff, φροντίζει να απαντήσει στον 85χρονο. Ο Αυστριακός λέει πως η στροφή στους turbo V6 κινητήρες έγινε για να επωφεληθούν οι κινητήρες στα αυτοκίνητα παραγωγής, αλλά και για να τραβήξουν το ενδιαφέρον νέων κατασκευαστών κινητήρων, όπως για παράδειγμα η Honda.

Δεν καταλαβαίνω. Φαίνεται πως είμαστε πεισματάρηδες και ότι κλείνουμε τα μάτια σε αυτό που συμβαίνει. Τώρα είμαστε μαζί και λέμε ας το κάνουμε. Φαίνεται σαν να κινούμαστε σε κύκλους. Αποφασίσαμε να πάμε στο αποκορύφωμα της τεχνολογίας, σχετικά με τα αυτοκίνητα δρόμου και να προσελκύσουμε νέους κατασκευαστές. Αλλά, έχουμε 4 κατασκευαστές οι οποίοι λένε πως δε θέλουν να αλλάξουν.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα