Η Atieva είναι νέα start-up ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με πλάτες της BAIC

Σχετικά άρθρα

atieva-webgrab

Φαίνεται ότι πολλοί ζήλεψαν την επιτυχία του Tesla Model S, και μετά την Faraday Future άλλη μια εταιρία θέλει να πάρει ένα μικρό μερίδιο της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο λόγος για την Atieva, μια νέα start-up που έχει βάση και αυτή την California, και χρηματοδοτείται από την κινέζικη Beijing Electric Vehicle Company (BEVC), μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της ασιατικής χώρας, με την BEVC να ανήκει στην Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC). Η τελευταία θα γίνει σύντομα ο μεγαλύτερος μέτοχος της Atieva και πέρα από την παροχή χρηματοδότησης, η BAIC θα είναι καθοριστική για τη μελλοντική επιτυχία της Atieva χάρη στην τεχνογνωσία της στα ηλεκτρικά οχήματα, με τη συνδρομή του τεχνικού της κέντρου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που διατηρεί στη Silicon Valley.

Η Atieva έχει την πρόθεση να τεθεί απέναντι στη Tesla, με την παρουσίαση επιλεγμένων ηλεκτρικών μοντέλων που θα αφορούν τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, με το πρώτο concept να εμφανίζεται στην έκθεση του Πεκίνο τον Απρίλιο του 2016. Εκτός από τη συνεργασία με την BAIC, η Atieva συνεργάζεται και με την Siemens, την CECOMP (ιταλική σχεδιαστική και κατασκευαστική εταιρία) και με την κορεάτικη εταιρία μπαταριών SK Group.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα