93363fia

Το νέο Fiat Tipo κέρδισε το βραβείο “Autobest 2016″, με την απονομή του να γίνεται σε μια ειδική τελετή τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Μιλάνο. Το νέο Tipo, που μετρά ήδη 1.000 παραγγελίες μόνο στην Ιταλία, συγκέντρωσε 1.492 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του το νέο Opel Astra (1.485 βαθμούς), το νέο Hyundai Tucson (1.145 βαθμούς), το Honda ΗR-V (1.067 βαθμούς) και το Mazda CX-3 (1.051 βαθμούς).

Η αξιολόγηση διενεργήθηκε σύμφωνα με 13 διαφορετικά κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων του στυλ, της άνεσης, της αποδοτικότητα, της οδική συμπεριφορά, της τιμή αγοράς, του δικτύου παροχής υπηρεσιών, των προμηθειών, της ευελιξία και της αξία μεταπώλησης, με την Fiat να είναι η πρώτη εταιρία που κατακτά το βραβείο για τρίτη φορά από το 2001 που θεσπίστηκε ο θεσμός, μετά το Panda το 2003 και το Linea το 2008.

Στην Ελλάδα το Fiat Tipo ξεκινά από τις 13.119 ευρώ, και εδώ μπορεί να μάθεις τα πάντα γι’αυτό.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

“Autobest 2016” για το νέο Fiat Tipo

Το νέο sedan της Fiat κερδίζει το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο

• Το νέο μοντέλο της Fiat έλαβε το βραβείο του Autobest με το μεγαλύτερο κύρος, έχοντας ψηφιστεί από μια διεθνή κριτική επιτροπή 26 δημοσιογράφων του ειδικού τύπου, από 26 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

• Με ένα σύνολο 1.492 πόντων, το Fiat Tipo ξεπέρασε τα άλλα 4 μοντέλα φιναλίστ: το νέο Opel Astra, το νέο Hyundai Tucson, το Honda CRV και το Mazda CX-3.

• Ιδιαίτερα εκτιμήθηκε η φιλοσοφία του αυτοκινήτου που ενισχύει τη σχέση ποιότητας-τιμής, βασική έννοια στη στρατηγική της λειτουργικής οικογένειας των αυτοκινήτων της Fiat.

• Η Fiat είναι η μόνη μάρκα που έχει κερδίσει τον τιμητικό τίτλο τρεις φορές: το 2003 με το Panda, το 2008 με το Linea και σήμερα με το νέο Fiat Tipo.

Η διεθνής κριτική επιτροπή του Autobest – του ανεξάρτητου οργανισμού που ιδρύθηκε το 2001 – ψήφισε το Fiat Tipo ως “Autobest 2016”. Το επίτευγμα αυτό τονίζει εκ νέου την αποστολή του μοντέλου ως ένα λειτουργικό αυτοκίνητο που μεγιστοποιεί τη σχέση ποιότητας-τιμής, έννοια που έχει κεντρική σημασία στην οικογένεια λειτουργικών αυτοκινήτων της Fiat. Το αυτοκίνητο είναι πλήρως εξοπλισμένο με όσα οι πελάτες εκτιμούν πραγματικά, με ένα απλό εύρος εκδόσεων και μια ξεκάθαρη εμπορική πολιτική.

Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από 26 δημοσιογράφους του ρεπορτάζ αυτοκινήτου, οι οποίοι εκπροσωπούν 26 Ευρωπαϊκές χώρες και το 91% του συνολικού πληθυσμού της ηπείρου απένειμε 1.492 πόντους στο αυτοκίνητο, λαμβάνοντας υπόψη δεκατρείς διαφορετικές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων αυτών του σχεδιασμού, της άνεσης, του οικονομικού λειτουργικού κόστους, της οδικής συμπεριφοράς, της τιμής, του δικτύου service και της διανομής ανταλλακτικών. Εν συντομία,προκειμένου να κερδίσει αυτήν τη διάκριση ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να αποτελεί την καλύτερη αγορά για τους περισσότερους ευρωπαίους πελάτες.

Φέτος, το νέο Fiat Tipo κυριάρχησε έναντι των άλλων τεσσάρων φιναλίστ: το νέο Opel Astra, το νέο Hyndai Tucson, το Honda CRV και το Mazda CX-3. Για την κριτική επιτροπή το Fiat Tipo είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για την καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες του μέσου Ευρωπαίου: σχεδιασμό, κινητήρες, αίσθηση ποιότητας, άνεση, ευελιξία και εξαιρετική σχέση κόστους-ποιότητας.

Μαζί με το Tipo, τρία μοντέλα της Fiat έχουν καταφέρει συνολικά το εξαιρετικό επίτευγμα να κερδίσουν αυτό το πολυπόθητο βραβείο, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ μεταξύ των brands που αξιολογούνται από το Autobest: το πρώτο ήταν το Panda (2003) και το δεύτερο ήταν το Linea (2008). Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Φεβρουάριο στο Μιλάνο. Αυτή θα είναι η πρώτη τελετή μετά την επέκταση της κριτικής επιτροπής, που πλέον περιλαμβάνει έντεκα νέα μέλη που εκπροσωπούν την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

To FIAT Tipo θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι εκδόσεις βενζίνης ξεκινάνε από 13.119€, ενώ οι εκδόσεις Diesel από 15.940€ (περιλαμβάνεται όφελος απόσυρσης).

Όμορφο και λειτουργικό, το νέο Fiat Tipo συνδυάζει τη μεγάλη χωρητικότητα (520lt) με τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις (είναι 4,54 μέτρα σε μήκος, 1,79 μέτρα σε πλάτος και 1,49 μέτρα σε ύψος), ενώ το 2,64 μέτρων μεταξόνιο τονίζει τον εξαιρετικό εσωτερικό χώρο και άνεση. Τα χαρακτηριστικά αυτά ενισχύονται με το Ιταλικό design, σε ό,τι αφορά τόσο την εξωτερική εμφάνιση όσο και την εσωτερική διαρρύθμιση του αυτοκινήτου, καθιστώντας το συγκεκριμένο μοντέλο μοναδικό στην κατηγορία του.

Το νέο αυτοκίνητο εφοδιάζεται με μια αξιόπιστη διάταξη ανάρτησης για πολύ σταθερή οδήγηση, εξαιρετικό κράτημα και ξεχωριστή άνεση για τους επιβάτες. Ανεξάρτητη διάταξη μεταξύ των τροχών τύπου McPherson στον εμπρός άξονα και μη διασυνδεδεμένο ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Οι δύο διατάξεις αυτές έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να μειωθεί το βάρος και να συμβάλουν με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου του αυτοκινήτου.

Πιστό στο γνήσιο στιλ της Fiat, το νέο Tipo είναι πλήρως εξοπλισμένο με πολλές έξυπνες λύσεις που κάνουν τη ζωή καλύτερη για όλους τους επιβάτες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ο εξαιρετικά πλούσιος βασικός εξοπλισμός και η διαθεσιμότητα του συστήματος Uconnect™ με έγχρωμη οθόνη αφής 5″, σύστημα hands-free με Bluetooth, audio streaming, text reader και αναγνώριση φωνής, τις θύρες AUX και USB με σύνδεση για iPod, τα χειριστήρια ελέγχου στο τιμόνι και, κατόπιν παραγγελίας, την κάμερα οπισθοπορείας και το νέο σύστημα πλοήγησης 3D Touch της TomTom.

Το όνομα του αυτοκινήτου “Tipo” είναι μια διάσημη ονομασία που η Fiat έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στην πλέον των εκατό χρόνων ιστορία της. Μεταξύ των μοντέλων που είχαν το διάσημο όνομα υπήρξε αυτό που σημείωσε σχεδόν δύο εκατομμύρια πωλήσεις μεταξύ του 1988 και του 1995 και το οποίο ανακηρύχθηκε “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 1989”, επίσης λόγω της δυνατότητας πολλαπλών χρήσεων, του μεγάλου εσωτερικού χώρου και των συμπαγών εξωτερικών διαστάσεων. Τα ίδια νικηφόρα χαρακτηριστικά υπάρχουν στο νέο Tipo, που είναι ένα πρακτικό, λειτουργικό μοντέλο, το οποίο ακολουθεί πλήρως την παράδοση της Fiat, εξασφαλίζοντας την καλύτερη αναλογία παρεχόμενου εξοπλισμού και τελικής τιμής, η οποία αποτελεί και την πραγματική αξία κάθε βιομηχανικού προϊόντος.

[/learn_more]