Η ιταλική κυβέρνηση διατηρεί την Monza στην Formula 1

Σχετικά άρθρα

Autodromo di Monza

Με το μέλλον της πίστας της Monza στο καλεντάρι της Formula 1 να είναι αβέβαιο για αρκετούς μήνες, η ιταλική κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην αφήσει την FIA και τον Bernie Ecclestone να βγάλουν την Monza από το καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η τρέχουσα σύμβαση ανάμεσα στην διοίκηση της ιταλικής πίστας και στον Ecclestone λήγει στο τέλος του 2016, και με την Λέσχη Αυτοκινήτου της Ιταλίας (ACI) να μην είναι σε θέση να καλύψει τυχόν ελλείμματα στα οικονομικά της πίστας, λόγω τω των περιορισμών που καθορίζονται από την κυβέρνηση, η Ιταλική κυβέρνηση, πέρασε μια τροποποίηση του άρθρου 183 του νόμου περί σταθερότητας, στην οποία επιτρέπει στην ACI να μπορεί να χρηματοδοτήσει το Ιταλικό GP, πληρώνοντας μέρος των χρημάτων της σύμβασης φιλοξενίας.

Η αλλαγή αυτή στη νομοθεσία θα περάσει από την Ιταλική Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια νέα συμφωνία της πίστα της Monza για το Ιταλικό GP, συμφωνία που θα μπορούσε να έχει διάρκεια έως και 7 χρόνια. Ο πρόεδρος του ACEI, Sticchi Damiani, δήλωσε πως η αλλαγή στη νομοθεσία, θα είναι καθοριστική ώστε να μπορέσουν να σώσουν την Monza.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...