Οι άδειες οδήγησης μειώνονται στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

photo_2015-06-08_13-45-23-682x390

Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Michigan, δείχνει ότι το ποσοστό των Αμερικάνων που αποκτούν άδεια οδήγησης μειώνεται σταθερά από το 2011 έως το 2014. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την Federal Highway Administration, δείχνουν ότι στο group 20-24 ετών, το ποσοστό σημείωσε πτώση της τάξης του 3%. Το περίεργο είναι όμως ότι μείωση δεν παρατηρείται μόνο στους νέους. Στο group 40-44, η μείωση φτάνει το 2.5% ενώ στο 60-65, το ποσοστό μειώθηκε κατά 1.6%.

Οπότε το πρόωρο συμπέρασμα “οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για την οδήγηση” καταρρίπτεται από τους αριθμούς. Το άλλο πρόωρο συμπέρασμα, αυτό του “οι νέες υπηρεσίες όπως το Uber και το Lyft φταίνε”, επίσης καταρρίπτεται με την παρατήρηση ότι η μείωση στο ποσοστό των Αμερικάνων που αποκτούν δίπλωμα δεν είναι ένα νέο φαινόμενο αλλά παρατηρείται τα τελευταία 20 χρόνια!

Οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα δεν προχώρησαν σε ανάλυση των παραγόντων που οδηγούν σε αυτό το φαινόμενο. Πάντως οι κατασκευαστές δεν έχουν λόγο να ανησυχούν προς το παρόν αφού τόσο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων όσο και τα χιλιόμετρα που διανύουν κατά μέσο όρο οι Αμερικάνοι, αυξάνονται. Μακροπρόθεσμα όμως, φαίνεται πως ανησυχούν αν δει κανείς την επένδυση της GM στη Lyft, τα αυτόνομα οχήματα που θέλουν να λανσάρουν αλλά και τα νέα προγράμματα “κινητικότητας” στα οποία εστιάζουν πολλοί κατασκευαστές.

ΠηγήAutoblog.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...