Χάζεψε με την παραγωγή της Aston Vulcan

Σχετικά άρθρα

Aston Vulcan

Η αλήθεια είναι οι περισσότεροι από εμάς δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούμε μέσα στην εκπληκτική Aston Martin Vulcan. Μόλις 24 τέτοιες θα κατασκευάσει η βρετανική εταιρία που ήδη έχουν πουληθεί και μπορείς να δεις μέσα σε δύο και κάτι λεπτά, ένα εκπληκτικό video με το πως κατασκευάζεται από τους μηχανικούς της Aston Martin.

Το αξίας 1,8 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας ή με την τρέχουσα ισοτιμία, €2,4 εκατομμύρια, το track only αυτοκίνητο αντίπαλος των McLaren P1 GTR και Ferrari FXX K, βασίζεται σε ένα ανθρακονημάτινο monocoque σασί ενώ από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένο και το αμάξωμα ώστε να προσφέρει τελικά μία αναλογία ισχύος/βάρους που ξεπερνά το αντίστοιχο μέγεθος των GTE αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Το σκληροπυρηνικό hypercar, αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας διαθέτει ανάρτηση τύπου pushrod με γεωμετρία anti-dive, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Multimatic Dynamic Suspension Spool Valve, αντιστρεπτικές ράβδους εμπρός και πίσω καθώς και ρυθμιζόμενα από τον οδηγό ABS και traction control.

Ο κινητήρας που κινεί το θηρίο, είναι ένας ατμοσφαιρικός, 7,0-λιτρος V12 που αποδίδει περισσότερα από 800 άλογα και συνδυάζεται με αγωνιστικό, 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο της Xtrac και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ο άξονας μετάδοσης είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα, το torque tube από μαγνήσιο, τα φρένα είναι carbon-ceramics με διάμετρο δίσκου 380 χιλιοστά εμπρός και 360 πίσω και τα αγωνιστικά ελαστικά προέρχονται από την Michelin και έχουν διάσταση 345/30/19. Ιδού λοιπόν η πιο ακραία δημιουργία της Aston Martin όλων των εποχών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...