Vettel: Η F1 πρέπει να εστιάσει περισσότερο στους οδηγούς

Σχετικά άρθρα

GP BRASILE F1/2015

Το πρωτάθλημα του 2016 έχει αρχίσει σιγά-σιγά να ζεσταίνεται, με τα διάφορα teasers των ομάδων και τις παρουσιάσεις των νέων μονοθεσίων να πλησιάζουν. Όμως, παραμένουν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την Formula 1 τα τελευταία χρόνια και κατ’ επέκταση κι εμάς τους φίλους της, χωρίς οι ομάδες να κάνουν βήματα προόδου στο πως θα αλλάξει η κατάσταση.

Οι οδηγοί προχώρησαν με τις δικές τους προτάσεις και ο Sebastian Vettel αναλύει τη δική του άποψη, τονίζοντας πως το μεγαλύτερο βάρος πρέπει να πέσει στους πιλότους και όχι πάνω στην τεχνολογία. Κάτι που φαντάζει λογικό αν σκεφτούμε το σήμερα και το πόσο λίγο έχει πείσει τους θεατές η τεχνολογία των “πράσινων” turbo V6 κινητήρων, αλλά και τα ευκολότερα στην οδήγηση μονοθέσια.

Πιστεύω ότι, κατά κύριο λόγο, θα πρέπει σε πρώτο πλάνο να είναι ο αθλητισμός και κατά συνέπεια το ποιος οδηγός είναι ταχύτερος. Το αυτοκίνητο παίζει σήμερα σημαντικό ρόλο, όπως έκανε και στο παρελθόν. Ωστόσο, δεν πρέπει να χανόμαστε μέσα σε πολύπλοκους κανόνες.

Η κυριαρχία της Mercedes τα τελευταία δυο χρόνια έχει μειώσει τον ενθουσιασμό για πολλούς οπαδούς, όπως είναι φυσικό. Επιπλέον, οι ισχύοντες κανονισμοί είναι υπερβολικά προσηλωμένοι στην λεπτομέρεια.

Εγώ θεωρώ πως δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις ρίζες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πως στο μέλλον θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ταυτιστούμε και πάλι με τα αυτοκίνητα.

Ο Vettel μίλησε και για την ομάδα του, στην οποία αισθάνεται ικανοποιημένος, ενώ παράλληλα δεν απέκλεισε την πιθανότητα να ολοκληρώσει στο Maranello την καριέρα του.

Θα μπορούσα (να μείνω μέχρι το τέλος στην Ferrari). Δεν είμαι ο τύπος του ατόμου που συνεχώς γυρνάει από τη μία ομάδα στην άλλη κάθε χρόνο. Δεν είμαι έτσι και δεν υπήρξα ποτέ, σε καμία έκφανση της ζωής μου. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος και έχουμε στόχους που θέλουμε να πετύχουμε μαζί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...