Κατά 5 δευτερόλεπτα ταχύτερα τα μονοθέσια του 2017, λένε οι υπολογισμοί

Σχετικά άρθρα

sadfbbba

Χρονιά-ορόσημο αναμένεται να είναι το 2017 για τη Formula 1. Οι υπεύθυνοι του αθλήματος, βλέποντας τη δυσαρέσκεια του κόσμου, θα προβούν σε αλλαγές, οι οποίες θα κάνουν τα μονοθέσια πιο εντυπωσιακά, πιο γρήγορα και με πιο δυνατό ήχο, ένας τομέας στον οποίο το άθλημα υστερεί σημαντικά με τους turbo V6 κινητήρες.

Οι αλλαγές αυτές έχουν πλέον οριστικοποιηθεί, με την προθεσμία για όλα τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν να λήγει στις 30 Απριλίου. Οι έως τώρα αποφάσεις κάνουν λόγο για πιο φαρδιά ελαστικά και πιο φαρδιά μονοθέσια, με τους διοικούντες να ακολουθούν τελικώς την πρόταση της McLaren, που ήταν πιο συντηρητική από αυτή της Red Bull, η οποία απορρίφθηκε λόγω πολύ υψηλών απαιτήσεων από τα ελαστικά.

Αν και μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι η πρόταση της McLaren μιλά για μονοθέσια που είναι 3 δευτερόλεπτα ταχύτερα στον γύρο, η FIA, μετά από τη σημερινή συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στη Γενεύη, υποστηρίζει πως η διαφορά θα είναι μέχρι και 5 δευτερόλεπτα, αναφέροντας σχετικά:

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε τους κανονισμούς του 2017 για το αμάξωμα που είχε προτείνει η Επιτροπή της Formula 1, και σημείωσε πως οι αρχικές προσομοιώσεις έχουν δείξει μια βελτίωση στους χρόνους περίπου 4 με 5 δευτερόλεπτα στις περισσότερες πίστες.

Επιπλέον, πρέπει να βρεθεί λύση στην υψηλή τιμή των power units, τα οποία θα πρέπει να γίνουν πιο προσβάσιμα από τις πελατειακές ομάδες, ώστε να μη δούμε προβλήματα παρόμοια με αυτά της Red Bull. Οι τελικές προτάσεις για όλα τα θέματα θα πρέπει να παρουσιαστούν μέχρι τις 30 Απριλίου.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr