Ο χάκερ του πρώτου iPhone, πήρε χρηματοδότηση $3,1 εκατ. για αυτόνομα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

comma

Ο George Hotz, έχοντας αφήσει πλέον πίσω του το hacking, ασχολείται με την αυτόνομη τεχνολογία. Για να σου φρεσκάρω την μνήμη, ο 17χρονος George Hot το 2008, είχε γίνει πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να χακάρει το iOS σύστημα του iPhone, δημιουργώντας το πρώτο jailbreak για το κινητό τηλέφωνο της Apple. Τα χρόνια πέρασαν και αφού χάκαρε και το PlayStation της Sony, πλέον ο Geohot, όπως ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε, έχει αφήσει το jailbreak και το hacking σε άλλους και ασχολείται με την δημιουργία αυτόνομων συστημάτων αυτοκίνητου.

Ο Hotz έχει δημιουργήσει το δικό του αυτόνομο πρωτοποριακό σύστημα που κάνει χρήση καμερών, λέιζερ Lidar και ειδικού λογισμικού, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινηθεί μόνο του, ενώ “μαθαίνει” από τον τρόπο οδήγησης του οδηγού και λειτουργεί αντίστοιχα και αυτό. O Hotz που “εξόργισε” την Tesla, η οποία με ανακοίνωσή της είχε πει πως είναι αδύνατο για έναν άνθρωπο ή ακόμη και μια μικρή εταιρία να δημιουργήσει ένα αυτόνομο σύστημα που θα μπορούσε να περάσει με ασφάλεια σε αυτοκίνητο παραγωγής, κατάφερε και εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 3,1 εκατ. δολαρίων από την Andreessen Horowitz μια εταιρία επενδύσεων που έχει επενδύσει χρήματα σε Facebook, Twitter, Skype, Jawbone, Oculus VR, Zynga, Instagram, Groupon και Jawbone. Με τα χρήματα αυτά ο Hotz θα προσλάβει μηχανικούς ώστε να καταφέρει να περάσει την τεχνολογία του στη παραγωγή.

O Hotz δήλωσε πως στόχος του είναι να πουλήσει την τεχνολογία στις αυτοκινητοβιομηχανίες (όπως η Honda και η Acura) μέχρι το τέλους του έτους. Συμπλήρωσε πως μπορεί να δημιουργήσει καλύτερη αυτόνομη τεχνολογία από αυτή της Tesla λέγοντας χαρακτηριστικά:

Νομίζω ότι ίσως μπορούμε να κατασκευάσουμε το καλύτερο αυτόνομο αυτοκίνητο. Ο Elon Musk μπορεί να κατασκευάσει τον καλύτερο πύραυλο.

ΠηγήChris Dixon

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...