Ο Vettel εκφράζεται (πολύ) ανοιχτά για το προτεινόμενο σύστημα κατατακτήριων

Σχετικά άρθρα

Sebastian Vettel

Δύο μέρες απέχουμε από τα νεότερα για το νέο σύστημα των κατατακτήριων, το οποίο θα πρέπει να ψηφιστεί από τις ομάδες. Από αυτά που έχουν προκύψει, η πρόταση έχει να κάνει με αθροιστικό χρόνο των δύο ταχύτερων γύρων, ώστε να φαίνεται η ταχύτητα των οδηγών κατά τη διάρκεια των Q1, Q2 και Q3, ενώ με τον τρόπο αυτό θα καθορίζεται ποιος θα αποκλειστεί από τη συνέχεια, μαζί φυσικά με τη σειρά εκκίνησης.

Αν θέλεις τη γνώμη μου, θεωρώ πως και αυτή εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετικά ηλίθια ιδέα, γιατί σκέφτομαι ως απλός θεατής, εν αντιθέσει με τους διοργανωτές που ψάχνουν τρόπους για να αυξήσουν το ενδιαφέρον, ασχέτως αν το κάνουν με τον εντελώς λάθος τρόπο. Δεν είμαι μόνος μου, αφού οι πλειοψηφία των οπαδών σκέφτεται έτσι, ενώ στην πλευρά αυτή βρίσκεται και ο Sebastian Vettel, ο οποίος μιλά με τα χειρότερα για τον νέο προτεινόμενο σύστημα.

Ήρθε η ώρα να πάτε σε τσίρκο. Είναι μια καλή ιδέα αν θέλετε να συμβούν τυχαία πράγματα, αλλά η Formula 1 θα πρέπει να έχει σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι. Η ιδέα είναι σκ@τ@!

Παρόμοια είναι και η άποψη του Daniel Ricciardo, ο οποίος πιστεύει πως όλα κρίνονται στον έναν γύρο, γι’ αυτό και δε συμφωνεί με την ιδέα.

Οι κατατακτήριες έχουν να κάνουν με έναν τέλειο γύρο. Ακούγεται περισσότερο σαν αγώνες αντοχής όταν έχεις αθροιστικό χρόνο. Δε θα ήμουν υπέρ αυτού.

Ο Jenson Button ήταν φανερά αντίθετος με το σύστημα σε Αυστραλία και Μπαχρέιν, γι’ αυτό και λέει πως είναι αδύνατο να υπάρξει κάτι χειρότερο από αυτό, έτσι ανυπομονεί να εφαρμοστεί κάτι νέο.

Θα το δοκιμάσουμε, αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε. Είναι καλύτερο από αυτό που έχουμε. Νομίζω πως οτιδήποτε είναι καλύτερο. Οι οδηγοί οδηγούν με ένα μάτι και είναι καλύτερο από αυτό. Ανυπομονώ για την αλλαγή κι ελπίζω ότι αυτή θα γίνει.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...