Το Textalyzer καταλαβαίνει εάν ατύχημα προκλήθηκε λόγω κινητού

Σχετικά άρθρα

texting

Μετά τις συσκευές μέτρησης του αλκοόλ στο αίμα του οδηγού, η Ισραηλινή εταιρεία Cellebrite, ετοιμάζει μια νέα συσκευή, την Textalyzer, η οποία θα συμβάλει στην έρευνα των αστυνομικών για να διαπιστώσουν εάν κάποιος οδηγός που ενεπλάκη σε ατύχημα, χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο.

Η Cellebrite είναι η εταιρία που βοήθησε το FBI να ξεκλειδώσει το iPhone 5c που άνηκε σε τρομοκράτη, και υπόσχεται πως το Textalyzer θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να δουν αν οδηγός του οχήματος χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο λίγο πριν το ατύχημα, αλλά διαβεβαιώνει πως οι αστυνομικοί δεν θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό του κινητού τηλεφώνου.

Στη Νέα Υόρκη επιχειρείται να περάσει ένας σχετικός νόμος που θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν κάποιο εργαλείο που θα αναλύει το κινητό του οδηγού, ώστε να γνωρίζουν αν ο οδηγός λίγο πριν το ατύχημα ασχολούνταν με το κινητό του τηλέφωνο, με την Cellebrite να λέει πως ήδη έχει την τεχνολογία έτοιμη για να περάσει τη δική της συσκευή στη παραγωγή.

Σίγουρο είναι πάντως πως παρόμοιες συσκευές θα βγάλουν στην αγορά και αρκετές ακόμη εταιρίες τεχνολογίες. Τα στοιχεία τις Η.Π.Α δείχνουν πως καθημερινά, 9 άνθρωποι πεθαίνουν και 1.153 τραυματίζονται σε ατυχήματα που προκαλούνται από οδηγούς οι οποίοι έχουν αποσπασμένη προσοχή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...