641731

Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που ακούσαμε κάτι σχετικό με  το Hyundai i30 N αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μοντέλο έχει σταματήσει να εξελίσσεται. Μιλάω φυσικά για το πρώτο κατά πάσα πιθανότητα αυτοκίνητο παραγωγής του N Performance τμήματος της Hyundai – ένα μοντέλο που θα προσπαθήσει να σταθεί στο ύψος του, στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία των hot hatches.

Στο video, το i30 N δοκιμάζεται στο Nurburgring και φαίνεται πως διαθέτει εμπρός splitter, αεροτομή οροφής και μεγάλες ζάντες ελαφρού κράματος που “κρύβουν” ένα σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων. Υπάρχουν πιθανότητες όμως το μοντέλο παραγωγής να είναι πιο επιθετικό αισθητικά, αφού φήμες που κυκλοφόρησαν κάνουν λόγο για widebody kit και διάφορα άλλα “γρήγορα” καλούδια που θα το διαφοροποιούν από το απλό i30.

Όσο για τα μηχανικά; Επίσης φήμες, έλεγαν πριν από 10 περίπου μήνες ότι κάτω από το καπό του i30 N θα βρίσκεται ένας δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας που θα αποδίδει περί τα 300 άλογα. Τώρα, ακούγεται πως την κίνηση του μοντέλου θα αναλάβει ένας υπερτροφοδοτούμενος 1600άρης… Όπως καταλαβαίνεις, απλά δεν ξέρουμε.