Η οικογένεια του Bianchi κινείται νομικά εναντίον της FIA και της F1

Σχετικά άρθρα

Jules-Bianchi

Δέκα μήνες έχουν περάσει από τον θάνατο του Jules Bianchi. Ο Γάλλος είχε ένα σφοδρό ατύχημα τον Οκτώβριο του 2014, στο βροχερό Ιαπωνικό Grand Prix, όταν η Marussia βγήκε από την πίστα και κατέληξε στο γερανοφόρο όχημα των 6,8 τόνων, χτυπώντας πάνω σε αυτό με 126 χλμ/ώρα, ενώ δέχθηκε στιγμιαία 254G!

Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βελτιώσουν την κατάσταση του 25χρονου, ωστόσο τα τραύματά του ήταν τέτοια που ο νεαρός βύθισε στο πένθος τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η FIA έκανε τη δική της έρευνα για το σφοδρό αυτό και ταυτοχρόνως μοιραίο ατύχημα, χωρίς να καταλογίζει ευθύνες, συνεπώς δεν υπήρξε καμία τιμωρία.

Η μητέρα του Jules πίστευε από την αρχή πως η FIA και η Formula 1 αποφεύγουν σκοπίμως τις ευθύνες για ό,τι έγινε, ενώ και ο πατέρας του ζητούσε δικαιοσύνη για τον χαμό του γιου του. Από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι έχουν βάλει το θέμα… κάτω από το χαλί, η οικογένεια του Bianchi ξεκινά νομική δράση απέναντι στη Formula 1, την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τη Marussia.

Ο πατέρας του Bianchi κάνει σαφές ότι ζητά ευθύνες για ό,τι συνέβη, τονίζοντας ότι ο γιος τους θα μπορούσε να είναι ζωντανός αν δεν είχαν συμβεί τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν στο ατύχημα και κατά συνέπεια στον θάνατο του Jules.

Προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη και θέλουμε να βρούμε την αλήθεια για τις αποφάσεις που οδήγησαν στο ατύχημα του γιου μας στο Ιαπωνικό Grand Prix του 2014. Ως οικογένεια, έχουμε τόσα πολλά αναπάντητα ερωτήματα και νιώθουμε ότι το ατύχημα και ο θάνατος του Jules θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν δεν είχε συμβεί μια σειρά από λάθη.

Επί κεφαλής της δικαστικής αυτής μάχης θα είναι ο Stewarts Law, με τον συνεργάτη του, Julian Chamberlayne, να δηλώνει σχετικά:

Ο θάνατος του Jules Bianchi θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Η έκθεση της ειδικής ομάδας της FIA έκανε πολλές συστάσεις για βελτίωση της ασφάλειας στη Formula 1, αλλά απέτυχε να εντοπίσει ποια ήταν τα λάθη που οδήγησαν στο θάνατο του Jules. Η οικογένεια του Bianchi έμεινε έκπληκτη από το γεγονός ότι η έκθεση της FIA, στα συμπεράσματά της, κατηγορούσε τον Jules.

Η οικογένεια του Jules είναι αποφασισμένη πως αυτή η νομική διαδικασία θα πρέπει να απαιτήσει απαντήσεις από τους εμπλεκόμενους και να πάρουν την ευθύνη για τυχόν παραλείψεις. Αυτό είναι σημαντικό αν οι τωρινοί και οι μελλοντικοί οδηγοί είναι σίγουροι πως η ασφάλεια στο άθλημα έχει προτεραιότητα. Αν αυτό είχε συμβεί στη Suzuka, το πιο πιθανό είναι ο Jules να ήταν ζωντανός και να αγωνιζόταν σήμερα στο άθλημα που αγαπούσε.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα