Ο Koenigsegg μιλά για την εποχή που πωλούσε κοτόπουλα

Σχετικά άρθρα

660834

Πολύ ντόρος έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα της Koenigsegg, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν μερικοί που ακόμα αμφισβητούν τις κατασκευές του Σουηδού.

Ο Christian von K§oenigsegg iδρυσε την εταιρία του το 1994, με το πρώτο της αυτοκίνητο να μπαίνει στη παραγωγή 8 χρόνια αργότερα, αλλά πριν ασχοληθεί με τις υπερκατασκευές, είχε εργαστεί με άλλα επαγγέλματα.

Το 1991, και σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Koenigsegg ξεκίνησε μια εταιρία εμπορευμάτων, όπου μεταξύ άλλων πωλούσε κατεψυγμένα κοτόπουλα. Τρία χρόνια, όμως, αργότερα αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει, γι’αυτό ξεκίνησε την εταιρία αυτοκινήτων, έχοντας δηλώσει:

Αν δεν το κάνεις τώρα, πιθανότατα δεν θα το κάνεις ποτέ. Είμαι νέος, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, οι περισσότεροι αποτυγχάνουν. Πιθανότατα θα είναι ακατόρθωτο. Είναι η τέλεια πρόκληση, καθώς, όπως και να έχει, θα πεθάνω στο τέλος, έτσι δεν θα έχω να χάσω τίποτα.

Το 2002, που είδε τα φώτα της δημοσιότητας το CC8S, και μετά από πολύχρονη εξέλιξη και δανεισμό κεφαλαίων από 30 μετόχους, το πρώτο αυτοκίνητο είχε αυτό το κάτι διαφορετικό και μοναδικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...