660834

Πολύ ντόρος έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα της Koenigsegg, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν μερικοί που ακόμα αμφισβητούν τις κατασκευές του Σουηδού.

Ο Christian von K§oenigsegg iδρυσε την εταιρία του το 1994, με το πρώτο της αυτοκίνητο να μπαίνει στη παραγωγή 8 χρόνια αργότερα, αλλά πριν ασχοληθεί με τις υπερκατασκευές, είχε εργαστεί με άλλα επαγγέλματα.

Το 1991, και σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Koenigsegg ξεκίνησε μια εταιρία εμπορευμάτων, όπου μεταξύ άλλων πωλούσε κατεψυγμένα κοτόπουλα. Τρία χρόνια, όμως, αργότερα αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει, γι’αυτό ξεκίνησε την εταιρία αυτοκινήτων, έχοντας δηλώσει:

Αν δεν το κάνεις τώρα, πιθανότατα δεν θα το κάνεις ποτέ. Είμαι νέος, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, οι περισσότεροι αποτυγχάνουν. Πιθανότατα θα είναι ακατόρθωτο. Είναι η τέλεια πρόκληση, καθώς, όπως και να έχει, θα πεθάνω στο τέλος, έτσι δεν θα έχω να χάσω τίποτα.

Το 2002, που είδε τα φώτα της δημοσιότητας το CC8S, και μετά από πολύχρονη εξέλιξη και δανεισμό κεφαλαίων από 30 μετόχους, το πρώτο αυτοκίνητο είχε αυτό το κάτι διαφορετικό και μοναδικό.