Η Lada παρουσίασε το Vesta Sport

Σχετικά άρθρα

Lada_Vesta_Sport_02

Η Lada, ύστερα από το λανσάρισμα του φθηνού οικογενειακού της μοντέλου, Vesta, φαίνεται να έχει ως επόμενο στόχο την προώθηση μίας σπορ έκδοσης του αυτοκινήτου, την οποία θα ονομάσει Vesta Sport.

Η ρώσικη αυτοκινητοβιομηχανία θα εξοπλίζει το νέο της μοντέλο με μια νέα εκδοχή του υπάρχοντος κινητήρα της των 1.8 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 150 ίππους, έναντι των 122 της κανονικής έκδοσης. Το κιβώτιο ταχυτήτων που έχει επιλεγεί είναι παρόμοιο με την έκδοση του Renault JR3, το οποίο συνήθως συνδέεται με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.5 dCi ή τον ατμοσφαιρικό των 1.6 λίτρων.

Lada_Vesta_Sport_03

Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα, αφού ο κινητήρας των 1.8-λίτρων δεν θα μπορεί να παράγει περισσότερα από 200-220 Nm ροπής. Πέραν των μηχανικών αλλαγών, η Lada θα εξοπλίζει το Vesta Sport με νέα αμορτισέρ και ελατήρια, που θα μειώνει το ύψος του οχήματος κατά 45 χλστ. και θα διαθέτει εμπρός/πίσω δισκόφρενα, αντί για τα συνηθισμένα πίσω ταμπούρα.

Εμφανισιακά, το χρώμα προέρχεται από το αγωνιστικό του WTCC, ενώ η πίσω αεροτομή και οι μαύρες αποχρώσεις τονίζουν ακόμη περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα του. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για την αγορά της Ρωσίας, με την ρωσική φίρμα να πραγματοποιεί την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας στα τέλη Αυγούστου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Lada Niva αποκτά ABS και ESP

Παρά το γεγονός πως το Lada Niva κυκλοφορεί από το 1977, το ρώσικo μοντέλο αρνείται να "πεθάνει" και η εταιρία ανακοίνωσε την MY2024 έκδοση...

Η Lada παρουσίασε το X-Cross 5, ένα rebadged μοντέλο της κινέζικης FAW

Η Renault διέκοψε τις σχέσεις της με τη Lada εξαιτίας της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία να στρέφεται στην...