33333

Είδαμε προηγουμένως το ρεσιτάλ οδήγησης του Nigel Mansell στο βρεγμένο Donington του 1998, τώρα, μεταφερόμαστε στην Ολλανδία για το πρωτάθλημα της νέας εποχής, πλέον, του DTM και πιο συγκεκριμένα, στην πίστα του Zandvoort το 2001.

Ο “Μr. DTM”, 5 φορές πρωταθλητής του θεσμού, Bernd Schneider, έχει ήδη εξασφαλίσει τον τρίτο τίτλο του από τον προηγούμενο γύρο στο Α1-Ring στην Αυστρία και στον αγώνα που έλαβε χώρα στην ολλανδική πίστα, συνέβη ο θεαματικότερος τερματισμός στη σύγχρονη εποχή του DTM. O Christian Abt, με το Audi TT-R, είχε αναδειχθεί νικητής στο “sprint” των 35 χιλιομέτρων που από τα αποτελέσματα αυτού, προέκυπτε η σειρά εκκίνησης του κυρίως αγώνα των 100 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, ο Uwe Alzen με τη μαύρη CLK-DTM, αποτέλεσε σοβαρό αντίπαλο για τον Γερμανό οδηγό της Audi, με τις επαφές, τα “τζαρτζαρίσματα” μεταξύ των δύο οδηγών να δίνουν και να παίρνουν καθ’όλη τη διάρκεια του τελευταίου γύρου.

Δε θα σου μαρτυρήσω τον νικητή του αγώνα, απλά θα πω, ότι ο δεύτερος είχε διαφορά 0,3” από τον πρώτο και ότι τρίτος τερμάτισε ο Schneider με τη CLK-DTM.