Το Aston Martin AM-RB 001 θα είναι ταχύτερο από τα σημερινά μονοθέσια της F1!

Σχετικά άρθρα

Aston Martin AM-RB 001

H Aston Martin και η Red Bull Racing συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το AM-RB 001, ένα νέο hypercar 1.000+ ίππων, που θα τοποθετηθεί απέναντι από την “Αγία Τριάδα” των LaFerrari, Porsche 918 Spyder και McLaren P1.

Σύμφωνα με τον Andrian Newey, το αυτοκίνητο είναι ταχύτερο από τα σημερινά μονοθέσια της F1 μέσα σε μια πίστα. Οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν το 2018, με το hypercar της Aston Martin που θα αποκτήσει διαφορετικό όνομα, μιας και το AM-RB 001 είναι απλώς η κωδική του ονομασία, να φορά έναν ολοκαίνουργιο V12 κινητήρα που θα συνδυάζεται με έναν τύπου υβριδισμού.

Δεν διαθέτει κλασική όπισθεν και ο οδηγός θα κάθεται όπως οι πιλότοι της F1, με τα πόδια του να βρίσκονται πιο ψηλά από τη λεκάνη του, με τα φρένα του αυτοκινήοτυ να προέρχονται από την F1. Το μοναδικό ενεργό αεροδυναμικό στοιχείο είναι η αεροτομή του, ενώ κάτι που δεν γνωρίζαμε είναι πως τα γκρίζα μέρη του αυτοκινήτου είναι σχεδιασμένα από τον Adrian Newey, ενώ τα πράσινα/γκρι έχουν σχεδιαστεί από τους Marek Reichman και David King της Aston Martin.

Οι προδιαγραφές του hypercar είναι ακόμα μυστικές, αλλά η Aston Martin θέλει να έχει αναλογία ισχύς-βάρους 1:1 και να παράγει πάνω από 1.000 άλογα. Πόσο θα κοστίζει; Μεταξύ 2 με 3 εκατομμυρίων λιρών (2,3 – 3,5 εκατομμύρια ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...