Πυρκαγιά στην Αυστραλία περνάει ανάμεσα από πυροσβεστικά!

Σχετικά άρθρα

firefighter3

Οι πυρκαγιές εκτάσεων θάμνων είναι κάτι συνηθισμένο στο αυστραλιανό καλοκαίρι. Λόγω της ξηρασίας, έχουν πάντα μεγάλη ένταση και ταξιδεύουν με ανυπολόγιστη ταχύτητα, οπότε είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Και επειδή μπορεί να αμφισβητήσεις την καταστροφική δύναμη που μπορεί να έχει μια πυρκαγιά από ξερούς «θάμνους», αρκεί να σου πω ότι μια τέτοια πυρκαγιά έκαιγε στην Νότια Αυστραλία από τις 25 Νοεμβρίου 2015 μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 2015, σκοτώνοντας 2 ανθρώπους, καταστρέφοντας 91 σπίτια και πάνω από 300 φάρμες, και αφήνοντας πίσω της περισσότερα από 85.000 στρέμματα καμμένης γης. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις οι πυροσβέστες έχουν ένα πολύ δύσκολο και εξίσου επικίνδυνο έργο.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στο παρακάτω βίντεο που πρόσφατα δόθηκε στην δημοσιότητα, και παρουσιάζει εικόνες από εκείνη την μεγάλη πυρκαγιά. Η κάμερα είναι μέσα στο δεύτερο από τα δύο πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία έχουν σπεύσει να προστατεύσουν μια μικρή πόλη που απειλείται από τις φλόγες. Τα δύο οχήματα έχουν κατεύθυνση  ίδια με τον άνεμο, με την πυρκαγιά να βρίσκεται μπροστά και δεξιά τους.

Ξαφνικά όμως, οι άνεμοι, που πνέουν με ταχύτητες των 10 μποφόρ (!), αλλάζουν κατεύθυνση πηγαίνοντας πλέον κατά πάνω τους και τα πράγματα παίρνουν μια δραματική τροπή, εφόσον η πύρινη κόλαση τους πλησιάζει με αστραπιαία ταχύτητα, τους κυκλώνει και περνάει ανάμεσά τους! Επικρατούν εικόνες χάους, που αξίζει να δούμε όλοι, για να καταλάβουμε την δύναμη μιας πυρκαγιάς και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πυροσβέστες, ώστε να είμαστε πιο προσεκτικοί με οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει μια πυρκαγιά. Οι πυροσβέστες στο συγκεκριμένο γεγονός ήταν τυχεροί καθώς η φωτιά τροφοδοτούνταν από ξερές σοδειές και προχώρησε πολύ γρήγορα ανάμεσά τους χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

https://www.youtube.com/watch?v=qnf1G-Kba30

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...