Καθυστερεί η εισαγωγή στις ΗΠΑ όλων των MY2017 ντίζελ μοντέλων της BMW

Σχετικά άρθρα

2014-bmw-x5-2

Από την στιγμή που ξέσπασε το Dieselgate τον περασμένο Σεπτέμβρη, οι Αμερικανικές αρχές έχουν γίνει πιο αυστηρές στον ελέγχο των οχημάτων που ζητούν πιστοποίηση για να ξεκινήσουν τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην χώρα. H BMW είναι μια εταιρεία που αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα, μιας και για την ώρα, δεν έχει πάρει έγκριση για να ξεκινήσουν οι πωλήσεις των ΜΥ 2017 ντίζελ μοντέλων της 3 Series, 5 Series, X3 και X5.

Σύμφωνα με την BMW, οι πωλήσεις των MY 2017 328d sedan, 328d Sports Wagon, X3 xDrive 28d και X5 xDrive 35d θα καθυστερήσουν μέχρι να γίνουν οι ανάλογες δοκιμές, ως αποτέλεσμα, η παραγωγή των συγκεκριμένων μοντέλων θα οριστικοποιηθεί μόλις πάρει την έγκριση.

Οι πωλήσεις των ντίζελ αυτοκίνητων της BMW στις ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 6%. Ήδη από το 2016 πολλά ντίζελ αυτοκίνητα της BMW πέρασαν τα νέα αυστηρότερα κριτήρια λόγω του σκανδάλου της VW. H X5 xDrive35d ήταν μεταξύ των αυτοκινήτων που μετρήθηκαν από την EPA στα τέλη του περασμένου χρόνου και πέρασε κανονικά τις δοκιμές.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα της VW που επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο, η εταιρεία σκοπεύει κάποια από αυτά να τα επαναγοράσει, αλλά να τα μισθώσει και να διορθώσει τα υπόλοιπα, ενώ θα πρέπει να βελτιώσει τις τεχνολογίες για τα οχήματα μηδενικών ρύπων. Η VW είπε στους Αμερικάνους αντιπρόσωπους της ότι θα τους αποζημιώσει με ένα άγνωστο για την ώρα ποσό για τις ζημιές που είχαν.

Τέλος, δύο ντίζελ μοντέλα της GM, το 2016 Chevrolet Colorado και το GMC Canyon, θα εξεταστούν πάλι για να πάρουν την έγκριση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...