Νέο Nissan Juke το 2017

Σχετικά άρθρα

nissan gripz concept

Το Juke είναι το αυτοκίνητο που καθιέρωσε τα μικρά SUV και με το εκκεντρικό του στυλ κατάφερε να φτάσεις στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, με τις υπόλοιπες εταιρείες να ετοιμάζουν αντίστοιχα αυτοκίνητα για να το ανταγωνιστούν. Η Nissan ετοιμάζει την δεύτερη γενιά του, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017 και θα φέρει σημαντικές βελτιώσεις αλλά και νέες τεχνολογίες.

Η σχεδίαση του Juke έχει δεχτεί αρκετές κριτικές είτε θετικές είτε αρνητικές. Η νέα γενιά, σύμφωνα με τον Shiro Nakamura, chief creative officer της Nissan, θα διαθέτει πολλά από τα βασικά γνωρίσματα του τωρινού μοντέλου, αλλά θα γίνουν πιο συμβατά με στόχο να θυμίζουν και τα υπόλοιπα μοντέλα της Nissan. Το μπροστινό μέρος θα έχει ομοιότητες με το Qashqai, αλλά θα διατηρήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπως τα ψηλά τοποθετημένα φώτα και τους μεγάλους θόλους στους τροχούς.

Το νέο Juke θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF του ομίλου Renault-Nissan που σημαίνει ότι θα είναι ελαφρύτερο και λιγότερο δαπανηρό να παραχθεί. Η νέα πλατφόρμα υπόσχεται να βελτιώσει και το σημαντικότερο μειονέκτημα του τωρινού μοντέλου, που είναι οι διαθέσιμοι χώροι.

Η γκάμα των κινητήρων θα ξεκινάει από έναν νέο τρικύλινδρο ενός λίτρου turbo κινητήρα και θα φτάνει μέχρι τα 1,6 λίτρα για τις κορυφαίες εκδόσεις με απόδοση πάνω από 190 άλογα. Στα ντίζελ θα χρησιμοποιεί τον 1.5 dci του ομίλου, ενώ είναι πολύ πιθανή και μια υβριδική έκδοση.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές θα είναι μεγαλύτερες, όπου θα χρησιμοποιούνται νέα πολυτελέστερα υλικά για να βελτιωθεί η αντιληπτή ποιότητα, καθώς και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που θα υποστηρίζει Apple CarPlay και Androit Auto. Επιπλέον, θα υπάρχει μεγάλη δυνατότητα εξατομίκευσης, που θα περιλαμβάνει διαφορετικά χρώματα και φινιρίσματα στο ταμπλό.

Το μοντέλο ίσως παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή μέσα στους επόμενους μήνες, πριν από το ντεμπούτο του κατά τους πρώτους μήνες του 2017.

ΠηγήAutoexpress

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...