Η Tesla αναβάθμισε σιωπηρά τους Superchangers

Σχετικά άρθρα

tesla-supercharger-coast-to-coast-740x425

Η Tesla χαρακτηρίζει τους Superchargers ως τον “ταχύτερο σταθμό φόρτισης του κόσμου”, αλλά πρόσφατα αμφισβητήθηκε από την Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) της Μεγάλης Βρετανίας, μετά από μια μακρά νομική μάχη μεταξύ της Tesla και της Ecotricity, μιας εταιρείας παροχής ενέργειας.

Η ASA ανάγκασε την Tesla να παραδεχτεί πως αθόρυβα αναβάθμισε τους Superchangers κατά 10kW, στο κορυφαίο πλέον επίπεδο των 145kW. Μέχρι στιγμής, στο website της εταιρείας εξακολουθεί να λέει ότι ο ρυθμός παροχής ρεύματος είναι στις 120kW.

Το 2012, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Model S, οι Superchargers είχαν χωρητικότητα 120kW αλλά τα αυτοκίνητα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο 90kW της φόρτισης. Αργότερα έγινε μια αναβάθμιση στα 135kW με τον ρυθμό παροχής ρεύματος να ανεβαίνει στις 120kW. Αυτό επιτρέπει σε ένα Model S να φορτίζει το 80% της μπαταρίας του σε 40 λεπτά ή 275 χλμ αυτονομίας σε 30 λεπτά. Με την νέα αναβάθμιση που έγινε, αυτοί οι χρόνοι αναμένεται να βελτιωθούν περισσότερο.

Οι ιδιοκτήτες του Model S και Model X μπορούν ελεύθερα να κάνουν χρήση στους Superchangers, με τους κατόχους του Model 3 να χρειάζεται να πληρώσουν επιπλέον για απεριόριστο χρόνο φόρτισης. Ο Musk δήλωσε πως το κόστος χρήσης του Supercharger εξακολουθεί να είναι πολύ φθηνότερο από ότι χρειάζεται ένας οδηγός για να γεμίσει με καύσιμα το αυτοκίνητο του και να κάνει τα ίδια χιλιόμετρα, αλλά δεν έδωσε επιπλέον πληροφορίες.

Από την Παρασκευή, η εταιρεία μεγάλωσε και άλλο το δίκτυο των Superchargers με 681 νέους σταθμούς, ανεβάζοντας το νούμερο των σταθμών φόρτισης σε πάνω από 4.100 σε όλο τον κόσμο.

ΠηγήElectek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...
Autoblog.gr