O Sebastien Buemi επιστρέφει στην F1 για δοκιμές με την Red Bull

Σχετικά άρθρα

Sebastien Buemi

Τον Sebastien Buemi ίσως να μην τον θυμάσαι καλά κι αυτό γιατί τις τρεις σεζόν που έτρεξε με την Toro Rosso είχε μάλλον αδιάφορες επιδόσεις.

Ο συμπαθής Ελβετός δεν είχε πάρει κανένα πρωτάθλημα στις μικρότερες κατηγορίες, πριν βρεθεί το 2009 στην Formula 1 και δίχως καλά αποτελέσματα ή καλό management, οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, δεν κατάφερε να προαχθεί στην Red Bull, όπως ο Vettel ή ο Verstappen. Έτσι το 2012 υποβιβάστηκε σε ρόλο δοκιμαστή της Red Bull, όπου και έμεινε μέχρι και το 2015.

Μετά την F1 όμως η καριέρα του απογειώθηκε, κερδίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής με τον Toyota και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula E με την Renault, επιτεύγματα που όπως φαίνεται θα του δώσουν την ευκαιρία να οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 1 ξανά.

Η Red Bull τον κάλεσε στο γνώριμο γι’αυτόν cockpit της RB11 (2015), για να λάβει μέρος στις δοκιμές ελαστικών της Pirelli, που θα γίνουν στο Mugello της γειτονικής Ιταλίας. Σε σχέση με το 2011, είναι σίγουρα πιο ώριμος και έμπειρος και τώρα έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως αξίζει να έχει μια θέση στο grid της F1.

Τέλος να υπενθυμίσω πως και η Ferrari διεξάγει δοκιμές ελαστικών με τον Vettel και τον Gutierrez στην ιδιόκτητη πίστα του Fiorano.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...