Spy Photos: To νέο Countryman είναι μια BMW X1 με σήματα ΜΙΝΙ

Σχετικά άρθρα

Spy_Photos_Mini_Countryman_13

Είναι γνωστό ότι η δεύτερη γενιά του Mini Countryman θα μοιράζεται το ίδιο σασί με αυτό του Clubman (λέγε με UKL πλατφόρμα) και θα έχει 20 εκατ. μεγαλύτερο μήκος, φτάνοντας τα 4,3 μέτρα, όντας μαζί με το Clubman τα μεγαλύτερα μοντέλα που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρία.

Στην ίδια πλατφόρμα βασίζεται και η BMW X1, με το μήκος της να φτάνει τα 4,4 μέτρα, φέρνοντας αρκετά κοντά το SUV της βρετανικής εταιρίας.

Η Mini συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Mini Countryman, με τον φωτογραφικό φακό να πιάνει ένα μουλάρι να κάνει δοκιμές με τρέιλερ. Το νέο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και θα στοχεύει στην άνεση και στη πρακτικότητα, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 460 λίτρα.

Spy_Photos_Mini_Countryman_14

Σύμφωνα με τη Mini θα μοιάζει περισσότερο με “αυθεντικό SUV”, ώστε να μπορεί να σταθεί απέναντι από τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του. Μηχανικά,  θα φορά τρικύλινδα και τετρακύλινδρα μοτέρ κατανάλωσης βενζίνης και πετρελαίου που θα στέλνουν την κίνηση στους μπροστά ή σε όλους τους τροχούς, ενώ η υβριδική έκδοση θα συνδυάζει τον τρικύλινδρο 1.500αρη κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Αυτή θα ονομαστεί Countryman E και μηχανικά αναμένεται να κινείται με τον 1.5-λίτρων 3-κύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα κινώντας του εμπρός τροχούς, με το ηλεκτρικό μοτέρ να είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα, όπως επίσης και η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 7,7 kWh, και θα κινεί τους πίσω τροχούς.

Η συνδυαστική ισχύ του αναμένεται να φτάσει τα 224 άλογα, επιτρέποντας στο plug-in υβριδικό Countryman να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 6,5 δευτ., ενώ η ηλεκτρική του αυτονομία αναμένεται να φτάνει τα 38 χλμ.

Spy_Photos_Mini_Countryman_12

Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ θα κυκλοφορήσει στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2016. Η γρήγορη JCW έκδοση θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Αυτό είναι το Mini Aceman

Στα τέλη του επόμενου μήνα και στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο (Auto China), που θα ανοίξει τις πύλες της στις 24 Απριλίου,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Mini Cooper στην Οξφόρδη

H Mini ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε η παραγωγή της νέας, πέμπτης γενιά του Cooper στο "σπίτι" της βρετανικής μάρκας, στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Στην ειδική...