Η Volvo είναι η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που φαίνεται να δελεάζεται με τους κανονισμούς της FIA, για να συμμετάσχει στο το πρωτάθλημα της Formula E, μέσω του τμήματος επιδόσεων της, τη Polestar.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της Formula Ε και ένας εκπρόσωπος της επιβεβαίωσε ότι, ενώ δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την είσοδο της, παραμένει μια σοβαρή πιθανότητα για την εταιρία.

Η Volvo έχει θέσει στόχο να έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο “ηλεκτροφόρα” αυτοκίνητα από το 2025, και η συμμετοχή της Formula E θα μπορούσε κάλλιστα να παρέχει μια πλατφόρμα για να ενισχύσει το οικολογικό της προφίλ της, και να προωθήσει τα προϊόντα της.

Η επιλογή του ονόματος της Polestar δεν είναι τυχαία, καθώς η Volvo σαν μάρκα δεν έχει εμπλοκή με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε η Polestar θα μπορούσε να κατεβάσει την ομάδα της, αλλά η τρίτη σεζόν ξεκινά τον Οκτώβριο στο Χονγκ Κονγκ, και η όποια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί πριν από τότε.