Ανθρακονήματα VS υδραυλικής πρέσας

Σχετικά άρθρα

Carbon-Fiber-vs-Hydraulic-Press

Οι περισσότεροι γνωρίζετε τις ιδιότητες των ανθρακονημάτων και τη χρησιμότητα τους σε αγωνιστικά συνήθως αυτοκίνητα. Είναι εξαιρετικά γερό, ανθεκτικό και πολύ ελαφρύ, αλλά ακόμα και αυτό το υλικό έχει τα αδύναμα σημεία του όπως το ότι ναι μεν αντέχει υψηλές πιέσεις αλλά δεν είναι σχεδιασμένο να κάμπτεται!

Αυτό διαπίστωσε γνωστό κανάλι στο Youtube, που συμπιέζει αντικείμενα με μια υδραυλική πρέσα. Πρεσάροντας το απλά, στημένο όρθιο συνθλίβεται. Την στιγμή, όμως, που τοποθετεί ένα πιο συμπαγές κομμάτι ανθρακονήματος, η πρέσα δεν είχε καμία ελπίδα. Τη μόνη φορά που κατόρθωσε να κάνει ζημιά, είναι όταν μειώνει την επιφάνεια πίεσης της πρέσας τοποθετώντας και ένα παξιμάδι.

Το βίντεο αυτό, εκτός του ότι είναι αρκετά διασκεδαστικό, είναι και πολύ επιμορφωτικό σκεπτόμενος πως αντιδρά αυτό το ιδιαίτερο υλικό μεμονωμένα και σαν ενιαίο σώμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr