Η Nissan δημιουργεί το μεγαλύτερο “εκτυπωμένο” γλυπτό στον κόσμο

Σχετικά άρθρα

Nissan 3D Qashqai Black Edition (7)

Η Nissan κάνοντας χρήση της τεχνολογίας 3Doodler 3D pen, κατάφερε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο “εκτυπωμένο” γλυπτό στον κόσμο, κατασκευάζοντας ένα πλήρους μεγέθους αντίγραφο του Qashqai Black Edition!

Το έργο τέχνης σχεδιάστηκε προσεχτικά στο χέρι από μια ταλαντούχα ομάδα καλλιτεχνών της τρισδιάστατης εκτύπωσης, χρησιμοποιώντας τα ειδικά στυλό της 3Doodler. Για την δημιουργία του χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες και απαιτήθηκαν 800 εργατοώρες. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυπτό Nissan Qashqai Black Edition με μήκος και ύψος 4,4 και 1,6 μέτρα αντίστοιχα, διαστάσεις ίδιες με του κανονικού μοντέλου παραγωγής.

Nissan 3D Qashqai Black Edition (15)

Η βιομηχανία τρισδιάστατης εκτύπωσης προβλέπεται να ξεπεράσει σε αξία τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020 και τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη τεχνολογία σχεδιασμού, συναντάται όλο και περισσότερο κοινό στον τομέα της παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Nissan 3D Qashqai Black Edition (2)

Με τη διάθεση της συγκεκριμένης καινοτόμου τεχνολογίας στο εμπόριο, χάρη στο ειδικό στυλό 3Doodler Create 3D pen, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μοναδικά τρισδιάστατα σχήματα και μοτίβα. Η συγκεκριμένη συσκευή λειτουργεί με τη θέρμανση στέρεου πλαστικού στους 230 βαθμούς Κελσίου που εξέρχεται από ένα ακροφύσιο διαμέτρου μόλις 0,7 mm, όπου και στη συνέχεια ψύχεται. Με επικεφαλής τον καλλιτέχνη Grace Du Prez, η ομάδα των καλλιτεχνών που δημιούργησε το τρισδιάστατο γλυπτό του Qashqai Black Edition, χρησιμοποίησε 13,8 χιλιόμετρα πλαστικής ύλης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...