Η Toyota παρουσίασε το αγωνιστικό Hilux Evo για το Dakar

Σχετικά άρθρα

Toyota_Hilux_Evo_03

Το παράτημα της Toyota Gazoo Racing στην Νότιο Αφρική παρουσίασε το αγωνιστικό που θα συμμετάσχει η ομάδα της στο rally Dakar του 2017.

Αυτό βασίζεται στο Hilux, με τον κινητήρα να είναι τοποθετημένο στο κέντρο και την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα, κάτι που σύμφωνα με την ομάδα είναι ταχύτερο και ελαφρύτερο από το προηγούμενο τετρακίνητο αγωνιστικό Hilux.

Το βάρος του φτάνει τα 1.300 κιλά, όταν το τετρακίνητο ζύγιζε 1.915 κιλά, με το νέο αγωνιστικό να διαθέτει μεγαλύτερους τροχούς 37 ιντσών, αναρτήσεις με σημαντικά μεγαλύτερη διαδρομή και σύστημα φουσκώματος/ξεφουσκώματος ελαστικών.

Μηχανικά υπάρχει ένα ατμοσφαιρικός V8 με περιοριστικό στόμιο εισαγωγής στα 38 χλστ., με τον φετινό αγώνα να είναι ο πρώτος που η Toyota, η Mini και η Peugeot θα κάνουν χρήση του ίδιου περιοριστή, καθώς τις προηγούμενες χρονιές η Toyota υστερούσε κατά 1 ή 2 χλστ.

Η ιαπωνική εταιρία θα πραγματοποιήσει εντατικές δοκιμές το νέο της Hilux Evo, ώστε να το δώσει στο Nasser Al-Attiyah και τον συνοδηγό του Matthieu Baumel. Μαζί τους θα τρέξουν ο Giniel de Villiers με συνοδηγό τον Dirk von Zitzewitz και ο Leeroy Poulter με συνοδηγό Rob Howie.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...