Η VW ανακαλεί 29.640 αυτοκίνητα, η Αυστραλία την μηνύει

Σχετικά άρθρα

vw Volkswagen logo

H Volkswagen ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση 23.400 Caddy παραγωγής μεταξύ 2006 και 2016, όπως και 6.240 Passat παραγωγής μεταξύ 2009 και 2010, επειδή ενδεχομένως διαθέτουν προβληματικές δεξαμενές φυσικού αερίου, οι οποίες, σε ορισμένες χώρες, θα μπορούσαν να διαβρωθούν και να προκληθεί διαρροή.

Την ίδια ώρα, η Αυστραλιανή επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών ανακοίνωσε πως έλαβε νόμικά μέτρα κατά της VW, ισχυριζόμενη πως εν γνώσει της, πούλησε 57.000 αυτοκίνητα σε Αυστραλούς, που διέθεταν το παράνομο λογισμικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, η VW έχει κάνει πολλαπλές παραβιάσεις στο αυστραλιανό δίκαιο, αποκρύπτοντας το λογισμικό στα αυτοκίνητα, παραπλανώντας έτσι τους κατόχους τους. Η επιτροπή ζητά από την VW οικονομικές αποζημιώσεις, να ομολογήσει δημοσίως για την ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά και να βγάλει στη δημοσιότητα σχετικές διαφημίσεις.

Στις σχετικές ειδήσεις, η VW ξεκίνησε από σήμερα την επιδιόρθωση των 1,1 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της που εξοπλίζονται με το παράνομο λογισμικό στην Αγγλία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...