Η συμπεριφορά της Tesla στην παραγγελία ενός καρκινοπαθή

Σχετικά άρθρα

tesla-ryan

Ουκ ολίγες φορές έχουμε αναφέρει τα προβλήματα που έχει η Tesla με τις παραδόσεις των αυτοκινήτων της στους πελάτες, οι οποίοι μπαίνουν σε μια μακριά λίστα αναμονής για την απόκτηση κάποιου από τα μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά. Μάλιστα δεν υπάρχει καμία “πλάγια οδός” για να παρακάμψει κανείς την σειρά, κάτι που ίσχυσε ακόμη και για τον ξάδερφο του Elon Musk, τον Lyndon Rive, για τον οποίο δεν έγινε καμία “χάρη” όταν “έριξε” την παραγγελία του. Υπάρχει όμως μια εξαιρετική περίπτωση που η εταιρεία του Palo Alto, έκανε μια εξαίρεση. Μια πραγματικά εξαιρετική περίπτωση, που σήμερα θα μας κάνει λίγο να ξεφύγουμε από το όρια μιας ”αυτοκινητιστικής είδησης” και να εξετάσουμε και μια άλλη πιο συναισθηματική πλευρά γύρω από αυτό.

Η εξαιρετική περίπτωση είναι αυτή του Ryan Wagner. Το παλικάρι αυτό, πριν 3 χρόνια και όταν ήταν 29 ετών, διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου. Μάλιστα το δραματικό της υπόθεσης συνεχίζεται, καθώς, κάποιες μέρες μετά έμαθε πως η γυναίκα του ήταν έγκυος. Έτσι τον Αύγουστο του 2014, έφτασε στον κόσμο ένα αγοράκι, που δυστυχώς όμως δεν ήταν υγιές, καθώς λίγους μήνες αργότερα διαγνώστηκε με πρωτογενή υπεροξαλουρία, μια κληρονομική ασθένεια που λόγω μιας ουσίας που δημιουργεί σε μεγάλες ποσότητες το συκώτι, προκαλεί συνεχώς πέτρα στα νεφρά κι έτσι το παιδί χρειαζόταν οπωσδήποτε μεταμόσχευση ήπατος και νεφρών. Τα “καλά νέα” (αν μπορεί κανείς σε όλο αυτό να μιλήσει για κάτι καλό) είναι πως βρέθηκε μόσχευμα ήπατος, όταν το παιδί ήταν 18 μηνών. Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστη το μικρό παιδάκι, έπειτα από 5 εβδομάδες μέσα στο νοσοκομείο για ανάρρωση και 4 χειρουργεία στα οποία υπεβλήθη μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση. Αυτό που περιμένουν τώρα είναι ένα μόσχευμα νεφρών.

ο μικρός γιος του Ryan
Ο μικρός γιος του Ryan

Κι αν για τον μικρό υπάρχει κάπου στο βάθος λίγο φως, για τον πατέρα του δεν ισχύει το ίδιο. Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στους πνεύμονες και στους λεμφαδένες και σύμφωνα με στατιστικά οι πιθανότητες να ζήσει μέχρι 5 χρόνια είναι μόλις στο 11%.

Όπως λοιπόν όλοι μας κάνουμε όνειρα, έτσι έκανε και ο Ryan, με την σημαντική διαφορά ότι είχε λίγο χρόνο μπροστά του για να τα πραγματοποιήσει. Σαν πρώτο στόχο όμως, έθεσε το να ξεπληρώσει το στεγαστικό για το σπίτι τους, ώστε η γυναίκα του και το παιδί τους, να έχουν ένα σίγουρο μέρος να ζήσουν. Το επόμενό του όνειρο ήταν να αγοράσει ένα Tesla Model S! Πώς θα τα κατάφερνε όμως, με όλη αυτή την αναμονή που υπήρχε και με την αυστηρή σειρά προτεραιότητας που τηρείται; Παρόλα αυτά πήγε και αυτός και έκανε την αίτηση του στην αντιπροσωπεία του Σικάγο.

Το εκεί προσωπικό ευαισθητοποιήθηκε από την ιδιαίτερη περίπτωση του Ryan. Έτσι αποφάσισαν να αναβιβάσουν τον Ryan στην σειρά, ώστε να πάρει το Model S το συντομότερο δυνατόν. Και δεν έμειναν μόνο σε αυτό, αλλά την ημέρα που τον κάλεσαν για να παραλάβει το δικό του Model S, του είπαν να έχει μαζί του και τον γιο του. Έμεινε έκπληκτος όταν είδε ότι είχαν 2 αυτοκίνητα για αυτόν, με το δεύτερο να είναι ένα Radio Flyer Model S (που είναι η “έκδοση” για παιδάκια) για τον μικρό του γιο!

ryans-son-tesla

Η ιστορία έγινε γνωστή από τον ίδιο τον Ryan (εδώ), ο οποίος μάλιστα αναφέρει πως η Tesla δεν το έκανε αυτό για λόγους διασημότητας (γι’αυτό άλλωστε και η ίδια δεν δημοσίευσε κάτι περί αυτού). Αναφέρει επίσης, πως τον ενημέρωναν συνεχώς για την πορεία της παραγγελίας του, και δηλώνει πως είναι “πραγματικά καλοί άνθρωποι”. Μετά από την δημοσίευσή του, ο Πρόεδρος Πωλήσεων και Παροχής Υπηρεσιών της Tesla, Jon McNeill, ευχαρίστησε τον Ryan για τα καλά του λόγια με ένα tweet.

Αίσθηση προκαλούν οι τελευταίες σειρές του Ryan, όπου μιλάει για την σημαντικότητα της δωρεάς οργάνων και για τον τρόπο με τον οποίο σώζει ζωές. Έτσι, ίσως ο τελευταίος του στόχος να είναι η εύρεση ενός δότη νεφρού για τον μικρό του γιο.

ryans-son2

Με συναρπάζουν τέτοιου είδους ιστορίες, που δείχνουν ανθρώπους να μάχονται και όχι μόνο αυτό, αλλά να ονειρεύονται και μάλιστα να πραγματοποιούν τα όνειρά τους!!

ΠηγήMedium.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...